Zo komt de graansilo van Zierikzee er uit te zien
Volledig scherm
PREMIUM
Zo komt de graansilo van Zierikzee er uit te zien © Joop van Houdt

Metershoge peilschaal en live-animatie moeten de wereld over

Baf. Het is maar één beeld, maar die komt gelijk binnen. Met een 40 meter hoge peilschaal op de graansilo in Zierikzee wordt aandacht gevraagd voor de klimaatcrisis. Dat beeld én een video met live animatie, uitgevoerd door 2000 mensen, moet de wereld overgaan.

  1. Dementerende ouderen gaan in voormalige ADHD-boerderij wonen in Ouwerkerk; De Zorgheimer gaat in juli van start

    Dementeren­de ouderen gaan in voormalige ADHD-boerderij wonen in Ouwerkerk; De Zorgheimer gaat in juli van start

    OUWERKERK - De polder bij Ouwerkerk blijkt bijzonder aantrekkelijk voor zorgverleners. Op de plek waar eerst de stichting Ojee ADHD jongeren huisveste opent in juli een woonzorgcentrum voor ouderen, genaamd De Zorgheimer. In dezelfde polder bevinden zich ook zorgboerderij De Stelle, een natuurgeneeskundige praktijk Zonvitaris en paardentrain- en coachpraktijk Gedragscentrum Zeeland.
  2. Cameramuseum Zierikzee weer onderdak

    Cameramuse­um Zierikzee weer onderdak

    ZIERIKZEE - Het Cameramuseum in Zierikzee is weer onder dak. Initiatiefnemer Bob Noomen heeft een akkoord bereikt met de eigenaar van het pand pal tegenover zijn winkel in de Korte Sint Janstraat. ,,Per 1 juli krijgen we de sleutel en kunnen we de boel gaan schilderen en inrichten.” In dat pand zat lange tijd een dierenspeciaalzaak en later een kringloopwinkel en vintage zaak. Noomen verwacht zeker een maand nodig te hebben totdat alles klaar is en het museum open kan voor publiek. Zijn plan is tussentijds te beginnen met de klederdrachtfotografie, om de lege kas alvast wat aan te vullen.