Gijs van der Sluis (l) en Rob Vaillant als het duo De Jochies.
Volledig scherm
Gijs van der Sluis (l) en Rob Vaillant als het duo De Jochies. © Dirk Jan Gjeltema

Met zang en humor willen De Jochies Alzheimer bespreekbaar maken

ZIERIKZEE - Wereld Alzheimerdag, zaterdag 21 september, krijgt op Schouwen-Duiveland speciale aandacht met een theatervoorstelling in FiZi.

Die voorstelling wordt gegeven door De Jochies. Het zang- en improvisatieduo is dagelijks actief in de ouderenzorg en bestaat uit Rob Vaillant en Gijs van der Sluis. Wat dementie betekent voor patiënt en zijn omgeving laten de mannen zien in hun voorstelling Onbegrepen. In zeven korte scenes stippen ze allerlei onderwerpen rond dementie aan. Want onbegrepen worden geldt voor degene met dementie, maar geldt net zo goed voor de partner die worstelt met de toestand van de echtgenoot of echtgenote. De scènes worden door liedjes met elkaar verbonden en na afloop van de voorstelling gaan De Jochies in gesprek met het publiek.

Naast de voorstelling is er zaterdagmiddag ook een informatiemarkt over Alzheimer. Het programma begint om 13.45 uur. Toegang is gratis, maar het aantal zitplaatsen is beperkt. Aanmelden kan via de website smwosd.nl of  ’s ochtends telefonisch via 0111-453444.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Na maanden van hakken en beitelen herrijst het Blauwe Bolwerk in volle glorie: ‘Als je tien jaar verder bent, heb je een totaal ander beeld’
  PREMIUM

  Na maanden van hakken en beitelen herrijst het Blauwe Bolwerk in volle glorie: ‘Als je tien jaar verder bent, heb je een totaal ander beeld’

  ZIERIKZEE - Om je vingers bij af te likken. Zo mooi wordt het Blauwe Bolwerk van Zierikzee weer, ziet gemeentelijk projectleider Jan Quist tevreden. Het kleurverschil tussen de authentieke en nieuw gezaagde natuursteen uit de Waalse groeve is binnen een jaar of tien nauwelijks meer zichtbaar, verzekert restauratiespecialist Marcel van Rooijen van aannemingsbedrijf Leenhouts.
 2. Bewoners en ondernemers zijn schade en overlast vrachtwagens in historisch stadscentrum beu
  PREMIUM

  Bewoners en onderne­mers zijn schade en overlast vrachtwa­gens in historisch stadscen­trum beu

  ZIERIKZEE - Bewoners en ondernemers aan de Melkmarkt en Meelstraat in Zierikzee zijn het beu. Voor de zoveelste keer hebben vrachtwagens schade veroorzaakt in de smalle straten. Ze willen dat de gemeente ingrijpt, voordat het echt uit de hand loopt. ,,Een terrastafel is nog te vervangen, maar ik wil er niet aan denken dat een chauffeur straks een kind over het hoofd ziet in zijn blinde hoek", zegt Eline Praet.
 3. Bodem schatkist Schouwen-Duiveland komt in zicht; het vet is van de botten
  PREMIUM

  Bodem schatkist Schou­wen-Duiveland komt in zicht; het vet is van de botten

  ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland kan zich opmaken voor een hete herfst, waarin pijnlijke keuzes gemaakt zullen moeten worden. Door allerlei financiële onzekerheden waarmee de gemeente kampt, is het volgens wethouder Daniël Joppe onmogelijk voor de lange termijn een positieve planning te maken. Na de recente bezuinigingsronde die 3,2 miljoen euro opleverde, weet Joppe ook niet meer waar hij het moet zoeken.