Volledig scherm
Gijs van der Sluis (l) en Rob Vaillant als het duo De Jochies. © Dirk Jan Gjeltema

Met zang en humor willen De Jochies Alzheimer bespreekbaar maken

ZIERIKZEE - Wereld Alzheimerdag, zaterdag 21 september, krijgt op Schouwen-Duiveland speciale aandacht met een theatervoorstelling in FiZi.

Die voorstelling wordt gegeven door De Jochies. Het zang- en improvisatieduo is dagelijks actief in de ouderenzorg en bestaat uit Rob Vaillant en Gijs van der Sluis. Wat dementie betekent voor patiënt en zijn omgeving laten de mannen zien in hun voorstelling Onbegrepen. In zeven korte scenes stippen ze allerlei onderwerpen rond dementie aan. Want onbegrepen worden geldt voor degene met dementie, maar geldt net zo goed voor de partner die worstelt met de toestand van de echtgenoot of echtgenote. De scènes worden door liedjes met elkaar verbonden en na afloop van de voorstelling gaan De Jochies in gesprek met het publiek.

Naast de voorstelling is er zaterdagmiddag ook een informatiemarkt over Alzheimer. Het programma begint om 13.45 uur. Toegang is gratis, maar het aantal zitplaatsen is beperkt. Aanmelden kan via de website smwosd.nl of  ’s ochtends telefonisch via 0111-453444.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement