Volledig scherm
Fotograferen met een smartphone gaat prima. © Wendy Wagenmakers

Met je iPhone achter een takje fluitenkruid

KERKWERVE - Op een foto-excursie komen veelal zestigplussers met een spiegelreflexcamera af. Terwijl de Natuur- en Vogelwacht nou juist jongeren wil laten zien hoe mooi Schouwen-Duiveland is. Daarom gooit de club het over een andere boeg.

Hoe bijzonder de natuur en de vogels van Schouwen-Duiveland ook zijn, de Natuur- en Vogelwacht dreigde beetje in te dutten. Veel slapende leden, veel grijze leden en steeds minder activiteiten. Zelfs de populaire jeugdvogelwacht werd opgeheven, omdat de begeleiders vanwege hun leeftijd moesten afhaken. Er moest iets gebeuren.

Smartphone

Fotograferen met je smartphone, dat is vloeken in de kerk van professionele plaatjesschieters. Niet bij Lamens. Behalve het comfort ziet hij ook de charme van telefoonfotografie.

Veelzijdig

Lamens zet zijn iPhone schuin in het gras. Klik. Houdt hoog hem in de lucht. Klik. Houdt een takje fluitenkruid voor de lens. Klik. ,,Eer je dit met je spiegelreflex hebt gedaan, ben je weer een poosje verder. Tuurlijk, vogels fotografeer je hier niet meer. Maar dat hoeft ook niet. Mooie landschappen leg je prima vast met je smartphone. En er zijn apps waar je speciale effecten mee kunt creëren. Je kunt foto’s zelfs ter plekke bewerken.”

Dat leert Lamens de deelnemers allemaal tijdens de excursie, die plaatsvindt op zaterdag 20 mei. Aanmelden kan via www.nvsd.nl