Fotograferen met een smartphone gaat prima.
Volledig scherm
Fotograferen met een smartphone gaat prima. © Wendy Wagenmakers

Met je iPhone achter een takje fluitenkruid

KERKWERVE - Op een foto-excursie komen veelal zestigplussers met een spiegelreflexcamera af. Terwijl de Natuur- en Vogelwacht nou juist jongeren wil laten zien hoe mooi Schouwen-Duiveland is. Daarom gooit de club het over een andere boeg.

 1. Emilie is 14 jaar weg uit Zeeland: ‘Ik herken niet alles in Burgh-Haamstede meer. Dat is helemaal niet leuk.’
  PREMIUM
  Eens een Zeeuw...

  Emilie is 14 jaar weg uit Zeeland: ‘Ik herken niet alles in Burgh-Haamste­de meer. Dat is helemaal niet leuk.’

  Emilie den Hartog (41) woonde 27 jaar in Zeeland voordat ze zich met haar vriend en diens dochters in de Bollenstreek en later in Aerdenhout vestigde. Nu verblijft ze met vriend en hond in een huurhuis in Zandvoort, druk op zoek naar een nieuwe woning in de buurt. ,,Zeeland zelf mis ik niet, omdat ik hier alles heb. Maar wel mijn vrienden en familie, omdat je gewoon niet even zomaar daar bent.”
 2. Ministerie LNV zit niet te wachten op conflict met Zeeuwse mosselvissers; Zo kan er helemaal niks meer in de Oosterschelde’
  PREMIUM

  Ministerie LNV zit niet te wachten op conflict met Zeeuwse mosselvis­sers; Zo kan er helemaal niks meer in de Ooster­schel­de’

  OUWERKERK - Het nodige geld -zes ton- is binnen. En de vijf mosselvissers die hun perceel hebben ter hoogte van het Watersnoodmuseum zijn bereid dat in te ruilen voor een andere stek. Maar het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij is bang dat andere mosselbedrijven zich zullen verzetten tegen een (te) gunstige compensatielocatie voor hun concurrenten. Het plan voor een eigen aanlegsteiger voor rondvaartboten verkeert daarmee in een diepe impasse.
 3. Zierikzee gaat aan de boemel; Bezoekers worden met pendeldienst naar de binnenstad gebracht
  PREMIUM

  Zierikzee gaat aan de boemel; Bezoekers worden met pendel­dienst naar de binnenstad gebracht

  ZIERIKZEE - Zierikzee gaat aan de boemel. In juli en augustus rijdt er dagelijks een pendeldienst tussen de grote parkeerterreinen aan de rand van de stad en het centrum. Met het elektrische treintje wil initiatiefnemer Frank van der Vorst bezoekers zo comfortabel mogelijk naar de binnenstad brengen en vice versa. ,,Ze kunnen op ieder willekeurig moment weer aan boord stappen én krijgen gelijk een kleine sightseeing op de koop toe.”