Archieffoto van agrariër André Slootmaker en voorzitter Helle van der Roest van de Imkersvereniging Schouwen-Duiveland tussen de bloemen die het eerste jaar uit het zaaimengsel opkwamen
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van agrariër André Slootmaker en voorzitter Helle van der Roest van de Imkersvereniging Schouwen-Duiveland tussen de bloemen die het eerste jaar uit het zaaimengsel opkwamen © Ernesta Verburg

Met een plukbon je eigen boeketje scoren in de polder

ZIERIKZEE - Nu kun je er als toeschouwer alleen op afstand van genieten. Maar met een beetje mazzel pluk je komend jaar je eigen bosje verse bloemen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan een plukbonnensysteem voor bloeiende akkerranden op Schouwen-Duivelandse bodem.

 1. Een zegen om op 't Schutje de kinderen in de buurt te hebben
  PREMIUM
  VIDEO

  Een zegen om op 't Schutje de kinderen in de buurt te hebben

  Zoef. Zeker, er staan witte borden waar het gehucht begint en eindigt. Maar die hebben geen status, ze staan er voor de sier. Nieuwerkerke Schutje. Als je geen vaart mindert, ben je de buurtschap voorbij voor je de naam volledig hebt kunnen uitspreken. Niemand die er wat van zegt als je teller 80 kilometer aanwijst. Zoef zoef. Snel op weg naar de na de Ramp van 1953 aangelegde Delingsdijk, links ga je naar Serooskerke, rechts naar Brouwershaven. Rij je de andere kant op dan schamp je Kerkwerve.
 2. 20.000 kilo aan afgedankte kerstbomen in de versnipperaar: ‘Maar volgend jaar weer vreugdevuren’
  PREMIUM

  20.000 kilo aan afgedankte kerstbomen in de versnippe­raar: ‘Maar volgend jaar weer vreugdevu­ren’

  ZIERIKZEE - Dit jaar geen fanatieke jongens en meiden die voor een extra zakcentje straat na straat afstruinen op zoek naar afgedankte kerstbomen. De traditionele vreugdevuren waren verboden in verband met de coronamaatregelen. Dus stuurde de gemeente de eigen medewerkers voor één keer op pad. Het resultaat: 20.000 kilo aan kerstbomen voor de versnipperaar. ,,Maar volgend jaar in principe gewoon weer de vreugdevuren”, zegt milieuwethouder Ankie Smit.
 1. Avondklok komt dichterbij: om 22 uur is het stil in centrum Goes
  Play

  Avondklok komt dichterbij: om 22 uur is het stil in centrum Goes

 2. Politie doorzoekt woning en winkel van vermiste Ichelle
  Play

  Politie doorzoekt woning en winkel van vermiste Ichelle