Vlnr: Lotte van den Bos, Rosalyn Berrevoets, juf Chantal en Lysanne van Westen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: Lotte van den Bos, Rosalyn Berrevoets, juf Chantal en Lysanne van Westen. © Marieke Mandemaker

‘Met de creatieve kinderopvang valt voor mij alles op z’n plek’

ik werk op schouwen-duivelandZIERIKZEE - Voor Chantal Krakeel (33) valt met haar baan als vestigingsmanager van de nieuwe kinderopvang bij Kibeo Jannewekken in Zierikzee alles op z’n plek. Kinderen spelenderwijs met kunst en cultuur in aanraking brengen, is voor haar het mooiste wat er is.

 1. Filmmaakster Digna Sinke raakt in haar presentatie aan de universele aard van mensen
  PREMIUM
  Recensie

  Filmmaak­ster Digna Sinke raakt in haar presenta­tie aan de universele aard van mensen

  BURGH-HAAMSTEDE - Orde en chaos, grenzen. Het thema van de tentoonstellingsreeks in de Bewaerschole in Burgh-Haamstede. Digna Sinke (Zonnemaire, 1949) is filmmaakster, maar overschrijdt de grenzen van haar metier door ook andere elementen toe te voegen. Naast een mooie, ingetogen filmische beschouwing presenteert zij ook tafels met foto’s en objecten en maakte zij twee schilderijen.
 2. Bernard Black beleefde zijn avontuur na de noodlanding op Schouwen elk jaar opnieuw
  PREMIUM
  video

  Bernard Black beleefde zijn avontuur na de noodlan­ding op Schouwen elk jaar opnieuw

  NIEUWERKERK - De gestrande Engelse gliderpiloot Bernard Black was een van de zeventien personen die in december 1944 vanaf de Oosterscheldedijk bij Zierikzee naar het al bevrijde Noord-Beveland probeerden te ontsnappen. Die mislukte poging kostten tien verzetsstrijders het leven. Ze werden door de Duitsers bij Renesse opgehangen. Black overleefde de oorlog en schreef zijn Schouwse ervaringen gedetailleerd op.