Wahid Omar werkt aan de gangkast en zoontje Amél klust - zonder batterij - mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Wahid Omar werkt aan de gangkast en zoontje Amél klust - zonder batterij - mee. © Marieke Mandemaker

‘Mensen kunnen niet zonder stroom, dus wij zijn onmisbaar’

vitaal beroepZIERIKZEE - Van leerkrachten en zorgmedewerkers tot netwerkbeheerders, vakkenvullers en vuilnismannen, ze hebben in deze coronacrisis ineens allemaal een ‘vitaal beroep’: een baan die de samenleving draaiende houdt in barre tijden. Wie zijn deze onmisbare mensen? De PZC belicht hen de komende tijd. Vandaag: Wahid Omar (38) uit Zierikzee zorgt ervoor dat bewoners van Schouwen-Duiveland niet zonder stroom zitten.

Wat houdt je werk precies in?

,,Ik ben elektromonteur bij de Saman Groep, sinds negen jaar. Ik leg elektra aan bij huizen en bedrijven, en ik los storingen op.”

Zijn er nu meer storingen dan anders?

,,Bij slecht weer heb je meer storingen, maar inderdaad ook nu. Mensen zijn thuis en gaan klussen en komen er vervolgens achter dat het toch moeilijker is dan het lijkt. Als er iets niet goed is gegaan, bellen ze ons.”

  1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
    PREMIUM
    update: met video

    Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

    SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”