Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Melding gaslucht op bedrijventerrein in Zierikzee

ZIERIKZEE - Een gaslucht is waargenomen in de Deltastraat ter hoogte van Zeelandia in Zierikzee in de nacht van vrijdag op zaterdag, de brandweer en medewerkers van energiebedrijf Delta kwamen ter plaatse.

De gaslucht bleek uit afsluiters te komen. De brandweer heeft de weg afgezet en de locatie beveiligd. Rond 01.45 gaf de brandweer het 'incident meester' bericht. De medewerkers van Delta bleven ter plaatse om aan de gaslekkage te blijven werken.

  1. 'Capelle bestaat eigenlijk niet meer'
    buurten

    'Capelle bestaat eigenlijk niet meer'

    Aan het begin van de Zwanenburgseweg staat een bord dat het gehucht aangeeft. En verderop, pas voorbij nummer 17, staat het einde van het Schouwse plaatsje dat tegen Ouwerkerk aanleunt, aangegeven. De woning van Piet Geluk op nummer 11 staat daartussen, maar in feite woont hij 'buiten het dorp', zoals hij dat noemt. Capelle ligt aan het begin van de weg, aan een zijtak van de Zwanenburgseweg. Een bord met 'begraafplaats' leid je erheen. In het boekje Nieuwerkerk in oude ansichtkaarten van C.P. Pols wordt ook Capelle genoemd. Want het gehucht hoort bij Nieuwerkerk. Er stond in 1304 een kapel en in 1753 bestond de buurtschap uit 14 huizen en 11 hofsteden, valt er te lezen. Het was een aparte heerlijkheid die een van de vier bannen van de polder van Duiveland besloeg. De ban was 687 gemeten en 120 roeden groot.