De vriendinnen Donna Volk uit Bruinisse en Roosmarijn Knoop uit Den Bommel.
Volledig scherm
PREMIUM
De vriendinnen Donna Volk uit Bruinisse en Roosmarijn Knoop uit Den Bommel. © Donna en Roosmarijn

Meiden zetten slimme actie op poten: horecabonnen voor zorgpersoneel

BRUINISSE - Ze willen dolgraag iets doen voor mensen in de zorg, maar ook voor horecabedrijven die hun deuren moeten sluiten. Dus hebben Donna Volk uit Bruinisse en Roosmarijn Knoop uit Den Bommel (allebei 16 jaar) een actie opgezet waarmee ze beide doelgroepen bedienen

Hoewel ze driftig zitten te blokken voor hun havo-schoolexamens gaat de corona-ellende niet aan de meiden voorbij. De behoefte om iets te doen voor mensen die alle zeilen bij zetten in de zorg was zo groot dat ze besloten een actie op poten te zetten. 

Dat nieuws kwam hard aan

Dat was zo’n beetje op hetzelfde moment dat ook bekend werd dat de horeca de deuren moest sluiten. De vriendinnen, die in Middelharnis op school zitten, werken zelf allebei in de horeca. Dus ook dat nieuws kwam hard aan. ,,Toen hebben we iets bedacht waarmee we allebei de sectoren kunnen helpen”, zegt Donna.

  1. Bodem schatkist Schouwen-Duiveland komt in zicht; het vet is van de botten
    PREMIUM

    Bodem schatkist Schou­wen-Duiveland komt in zicht; het vet is van de botten

    ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland kan zich opmaken voor een hete herfst, waarin pijnlijke keuzes gemaakt zullen moeten worden. Door allerlei financiële onzekerheden waarmee de gemeente kampt, is het volgens wethouder Daniël Joppe onmogelijk voor de lange termijn een positieve planning te maken. Na de recente bezuinigingsronde die 3,2 miljoen euro opleverde, weet Joppe ook niet meer waar hij het moet zoeken.