De opening van de Kunstschouw in 2018 in Burgh-Haamstede
Volledig scherm
De opening van de Kunstschouw in 2018 in Burgh-Haamstede © Dirk -Jan Gjeltema

Megamanifestatie Kunstschouw gaat niet door

De Kunstschouw die van 13 tot en met 21 juni op Schouwen-Duiveland zou worden gehouden, gaat niet door. De organisatie vindt het door het coronavirus niet verantwoord om zoveel mensen bij elkaar te brengen. De grote kunstmanifestatie trekt jaarlijks naar schatting 15.000 bezoekers.

Zo'n 175 kunstenaars exposeren hun werk, verspreid over ongeveer 35 locaties in 12 verschillende dorpen. Daar zijn zowel gevestigde als aanstormende kunstenaars bij. Samen zijn ze goed voor alle mogelijke kunstvormen: van keramiek- en schilderkunst tot experimentele installaties en performances, fotografie en computer- en videokunst.

Allerlei bijzondere locaties doen mee

De Kunstschouw zorgt jaarlijks voor veel beleving aan de westkant van het eiland. Er zijn mensen die er speciaal voor naar Schouwen-Duiveland afreizen en op de fiets van locatie naar locatie trekken. Tuinen, kerken, galeries, boerderijen: allerlei bijzondere locaties doen mee. De horeca sluit aan met speciale kunstschouwmenuutjes en ook scholen (basisscholen én Pieter Zeeman) zijn bij de kunstmanifestatie betrokken. Dit jaar zou de 27ste editie zijn.

Ook op straat schittert de Kunstschouw je altijd tegemoet. Zoals vorig jaar toen kunstenaar Anna Blom molen de Graanhalm in Burgh-Haamstede kleurrijk verpakte
Volledig scherm
Ook op straat schittert de Kunstschouw je altijd tegemoet. Zoals vorig jaar toen kunstenaar Anna Blom molen de Graanhalm in Burgh-Haamstede kleurrijk verpakte © Dirk Jan Gjeltema