De zes beoogde locaties voor een 150kV-station op Schouwen-Duiveland. Voor veel inwoners gaat de voorkeur uit naar locatie 2, in de bocht bij de Zeelandbrug, onder Zierikzee.
Volledig scherm
PREMIUM
De zes beoogde locaties voor een 150kV-station op Schouwen-Duiveland. Voor veel inwoners gaat de voorkeur uit naar locatie 2, in de bocht bij de Zeelandbrug, onder Zierikzee. © TenneT

Mega-groepenkast staat het best in Zierikzee volgens inwoners: nu is de politiek aan zet

ZIERIKZEE - Zierikzee, in de bocht bij de Zeelandbrug aan de kant van het bedrijventerrein: dáár moet het nieuwe 150kV-station komen. Althans, van de zes beoogde locaties op Schouwen-Duiveland heeft die het meeste pluspunten volgens betrokken inwoners.

  1. Streep door plan muziekcafé Zierikzee: ‘Maar ik heb nog een andere troef in handen’
    PREMIUM

    Streep door plan muziekcafé Zierikzee: ‘Maar ik heb nog een andere troef in handen’

    ZIERIKZEE - Het plan voor een muziekcafé pal naast De Biet aan de Nieuwe Haven in Zierikzee is van de baan. Vastgoedondernemer Sjoerd Dillisse, eigenaar van het pand, krijgt van de gemeente geen toestemming daar een danszaal te openen. Maar Dillisse geeft niet zomaar op en heeft zijn zinnen nu gezet op het pand schuin daar tegenover, tegen de Zuidhavenpoort. ,,Dat is ook nog eens drie keer zo groot!”