Cornelis Adrianus Swenne (1880-1953) krijgt een eigen bronzen beeld in Ouwerkerk.
Volledig scherm
Cornelis Adrianus Swenne (1880-1953) krijgt een eigen bronzen beeld in Ouwerkerk. © Collectie gemeente-archief Schouwen-Duiveland

Meester Cornelis Swenne keert in brons terug in Ouwerkerk

OUWERKERK - Cornelis Adrianus Swenne (1880-1953) krijgt zijn eigen beeld in Ouwerkerk. Hij was hoofd van de dorpsschool van 1913 tot 1940 en stond als oprichter en dirigent aan de wieg van muziekvereniging Nieuw-Leven. 

0 reacties

 1. Aart-Jan gaat op z’n knieën voor de zeekraal, maar dan heb je ook wat
  PREMIUM
  met video

  Aart-Jan gaat op z’n knieën voor de zeekraal, maar dan heb je ook wat

  Zelf eten Aart-Jan en Mirjam Bil van De Schorreblomme (Zeeuws voor lamsoor) uit Kerkwerve hun ‘Schouwse zeegroenten’ het liefst zo puur mogelijk. Maar met vers geoogste lamsoor, zeekraal, zeebanaantjes en ijskruid kun je álle kanten op. De huisverkoop van De Schorreblomme is weer begonnen. Voor Aart-Jan betekent dat uren werk op z’n knieën op hun land langs de Oosterschelde. De zeekraal van De Schorreblomme wordt met de hand geoogst.
 2. Geen geranium maar een blokart of powerkite voor mensen met Parkinson
  PREMIUM

  Geen geranium maar een blokart of powerkite voor mensen met Parkinson

  Bewegen als je de ziekte van Parkinson hebt, is niet altijd makkelijk. Fysiotherapeut Lennen Jonker van Fysant doet z’n best het véél leuker te maken. Op de Parkinsonbeweegdag op woensdag 22 juni op het strand aan de Brouwersdam kunnen mensen met Parkinson blokarten, powerkiten, yogaën en kwissen. Deze doelgroep komt niet meer zo vaak op het strand, weet Jonker. ,,Dus ik hoop op een mooie dag, die ze niet snel zullen vergeten.”