OBS de Kirrewei Burgh-Haamstede

Bert van Ast 40 jaar bij de Kirrewei

Verslaggeefster Mariska den Hartog
Volledig scherm
PREMIUM
OBS de Kirrewei Burgh-Haamstede Bert van Ast 40 jaar bij de Kirrewei Verslaggeefster Mariska den Hartog © Sandra Schimmelpennink

Meester Bert al veertig jaar voor de klas en aan pensioen wil hij nog niet denken

BURGH-HAAMSTEDE - Hij is al een beetje bijzonder als mannelijke leerkracht in het basisonderwijs, maar meester Bert van Ast zat  ook nog eens veertig jaar in het vak. En al die tijd op Schouwen-Duiveland. Dat werd donderdag gevierd met bloemen, cadeaus en bitterballen. 

 1. Bernard Black beleefde zijn avontuur na de noodlanding op Schouwen elk jaar opnieuw
  PREMIUM
  video

  Bernard Black beleefde zijn avontuur na de noodlan­ding op Schouwen elk jaar opnieuw

  NIEUWERKERK - De gestrande Engelse gliderpiloot Bernard Black was een van de zeventien personen die in december 1944 vanaf de Oosterscheldedijk bij Zierikzee naar het al bevrijde Noord-Beveland probeerden te ontsnappen. Die mislukte poging kostten tien verzetsstrijders het leven. Ze werden door de Duitsers bij Renesse opgehangen. Black overleefde de oorlog en schreef zijn Schouwse ervaringen gedetailleerd op.
 2. Genoeg is genoeg, maar wáár trek je de grens? Soap rond Brouwerseiland begint aan nieuw seizoen
  PREMIUM
  Opinie

  Genoeg is genoeg, maar wáár trek je de grens? Soap rond Brouwersei­land begint aan nieuw seizoen

  ZIERIKZEE - Het Uur U voor Brouwerseiland nadert. Volgende week donderdag velt de Schouwse gemeenteraad het, wat haar betreft, finale oordeel over het bouwplan voor meer dan driehonderd luxe recreatievilla's op dertien kunstmatige eilandjes in de Grevelingen. Hoewel de raadsleden zich maandag in een speciale commissievergadering nog niet allemaal diep in de ziel lieten kijken, werd duidelijk dat een meerderheid vasthoudt aan de motie van vorig jaar. Genoeg is genoeg, klonk het toen.