Mathilde van Heck (links) en Fleur Schatsbergen bij de muziektent in Ouwerkerk. Mathilde: ,,Ik vind Zeeland heerlijk. De mensen zijn aardig en lief.”
Volledig scherm
PREMIUM
Mathilde van Heck (links) en Fleur Schatsbergen bij de muziektent in Ouwerkerk. Mathilde: ,,Ik vind Zeeland heerlijk. De mensen zijn aardig en lief.” © Marieke Mandemaker

Mathilde (59) en Fleur (44) brengen Het Roze Huis naar Zeeland: ‘Transgender zijn is geen romantiek’

OUWERKERK - Transgenders, lhbtiq, holebi en non-binair. Je zou van minder de weg kwijt raken. Mathilde van Heck (59) uit Ouwerkerk en Fleur Schatsbergen (44) uit Den Bosch zijn er simpel in. Ze vallen, na hun geslachtsveranderende operatie, nog maar in één hokje te plaatsen. ,,We zijn allebei vrouw.”

 1. Burgemeester Schouwen-Duiveland zet coronaklagers op hun plaats: ‘Vergelijking met de oorlog is ronduit ongepast’
  PREMIUM

  Burgemees­ter Schou­wen-Duiveland zet coronakla­gers op hun plaats: ‘Vergelij­king met de oorlog is ronduit ongepast’

  RENESSE - Het coronavirus heeft ieders bewegingsvrijheid al weer ruim een jaar beperkt. Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog hebben ook de navolgende generaties ervaren wat het is om niet te kunnen gaan en staan waar je wil. ,,Maar gelukkig was de oorzaak geen vreemde bezetter die je naasten gevangen nam, wegvoerde of doodde”, benadrukte burgemeester Jack van der Hoek bij de jaarlijkse dodenherdenking een essentieel onderscheid dat nimmer mag worden vergeten.
 1. Open Podium: Martijn Hop zingt graag alleen, maar nog liever samen
  Play

  Open Podium: Martijn Hop zingt graag alleen, maar nog liever samen

 2. Scooterrijder (16) zwaargewond bij botsing met auto in Cadzand
  Play

  Scooterrij­der (16) zwaarge­wond bij botsing met auto in Cadzand