John en Marleen Meuldijk klussen graag wat in de tuin om hun dank te betuigen voor het tijdelijk onderdak van vrienden.
Volledig scherm
PREMIUM
John en Marleen Meuldijk klussen graag wat in de tuin om hun dank te betuigen voor het tijdelijk onderdak van vrienden. © Sandra Schimmelpennink

Marleen en John Meuldijk: Tussen twee huizen en twee landen in

ZONNEMAIRE - ,,We gaan naar Frankrijk’’, lieten Marleen en John Meuldijk twee maanden geleden familie en vrienden weten. Het was een kwestie van inpakken en wegwezen om hun droom van emigreren naar dat land te verwezenlijken. ,,Dat inpakken is gebeurd, dat ‘wegwezen’ duurt nog even’’, constateert John laconiek.

Inmiddels ziet de wereld er door de coronacrisis immers heel anders uit. Frankrijk heeft de grenzen gesloten en zeker een maand nog mogen er daar geen definitieve koopcontracten gesloten worden. Dus zitten De Meuldijkjes woensdag aanstaande niet - zoals de bedoeling was - bij de notaris in Frankrijk om de koop van hun huis in het dorpje Montceaux-l’Etoile te bekrachtigen. De verkoopakte van hun woning in Zonnemaire passeerde vandaag wel bij de notaris. Voorafgaand maakten John en Marleen met kopers en makelaar nog een rondgang door die lege woning. Emotioneel? ,,Nee, niet wat het huis betreft. Dat is in feite maar een stapel stenen en dat emigreren naar Frankrijk wilden we al dertig jaar. Het afscheid van de buren aan beide kanten viel veel zwaarder’’, laten ze weten.

Geweldige hulp van vrienden

Hun plan was vannacht op een camping hier in de regio te overnachten en vandaag richting Frankrijk te rijden om daar zelf enkele dagen eerder te arriveren dan de verhuiswagen met aanhanger. De praktijk is anders: Marleen en John vertoeven nu voorlopig tussen twee woningen en twee landen in en moeten maar afwachten hoe de zaken zich verder ontwikkelen.

  1. Flierefluiter Maris Bom vindt uiteindelijk zijn route
    PREMIUM
    ik werk op schouwen-duiveland

    Fliereflui­ter Maris Bom vindt uiteinde­lijk zijn route

    BURGH-HAAMSTEDE - Het heeft even geduurd tot Maris Bom (37) zich rijp genoeg voelde om het bedrijf van zijn vader over te nemen. ,,Ik was nogal een flierefluiter’’, lacht hij wat verontschuldigend. Begin dit jaar zette hij toch de stap. Inmiddels verzorgt hij met DPA in Burgh-Haamstede wereldwijd allerlei soorten transport. Vervoer naar Afrika is zijn specialiteit. Niet vreemd gezien zijn achtergrond.