Mark Koornneef en Sjoerd Caljouw van Barbershop van Dam aan de Nieuwe Bogerdstraat in Zierikzee.
Volledig scherm
PREMIUM
Mark Koornneef en Sjoerd Caljouw van Barbershop van Dam aan de Nieuwe Bogerdstraat in Zierikzee. © Marieke Mandemaker

Mark wil meer dan alleen barber zijn; ‘Een winkel met allerlei dingen die mannen leuk vinden’

ZIERIKZEE - Alles draait om beleving bij Barbershop van Dam. Gewoon knippen en scheren kan overal, is de filosofie van eigenaar Mark Koornneef. Maar hij wil méér en dus verhuist de barber zijn toch al imposante decor naar een groter pand verderop in het centrum van Zierikzee. Met genoeg ruimte om zijn lang gekoesterde wens voor een echte mannenwinkel vorm te geven. ,,Met allerlei dingen die mannen leuk vinden.”

  1. Ymke (10) en Toby (11) en hun schoolgenootjes rennen stápels boeken bij elkaar: ,,Voor elk werk wat je doet, heb je wel letters nodig.”
    PREMIUM

    Ymke (10) en Toby (11) en hun schoolge­noot­jes rennen stápels boeken bij elkaar: ,,Voor elk werk wat je doet, heb je wel letters nodig.”

    Ze kunnen bijna niet wachten tot ze weer terug zijn op school. Met dozen vol kakelverse boeken. De leerlingen van Radarschool Onder de Wieken in Burgh-Haamstede renden afgelopen zomer eigenhandig stápels boeken bij elkaar. Dinsdag haalde een clubje kinderen het leesvoer op bij Boekhandel de Vries in Zierikzee. Noem iets en het zit erbij: van zoekboeken tot razend populaire grafische novelles als Dog Man.