Biologisch bloemkweker en kunsthistoricus Mariette Kamphuis in het Stadhuismuseum in Zierikzee met haar hedendaagse herbariumvazen. Vroeger moesten ze echt uitgeknipt, zij maakte een soort poezieplaatjesvariant.
Volledig scherm
PREMIUM
Biologisch bloemkweker en kunsthistoricus Mariette Kamphuis in het Stadhuismuseum in Zierikzee met haar hedendaagse herbariumvazen. Vroeger moesten ze echt uitgeknipt, zij maakte een soort poezieplaatjesvariant. © Marieke Mandemaker

Mariette Kamphuis blaast het stof van driehonderd jaar oud herbarium: Gedroogde bloemen zijn weer helemaal hip

ZIERIKZEE - Gedroogde planten verzamelen was ooit een hobby van ultrarijke mensen, nu is het iets voor iedereen. Kunsthistoricus en biologisch bloemkweker Mariette Kamphuis uit Schipluiden blaast het stof van deze oeroude passie. Geïnspireerd door het driehonderd jaar oude herbarium in het Stadhuismuseum in Zierikzee maakt ze met haar zus Hanneke hedendaagse varianten van de papieren vazen.

  1. Helden zijn het, de gasten achter Wat Te Doen?!. Ze repareren de vernielde halfpipe zodat iedereen weer kan skaten
    PREMIUM

    Helden zijn het, de gasten achter Wat Te Doen?!. Ze repareren de vernielde halfpipe zodat iedereen weer kan skaten

    Als iemand zich populair heeft gemaakt dit weekend dan zijn het wel de gasten van stichting Wat Te Doen?!. Rico de Jonge en Thom Platenburg uit Scharendijke fiksten zaterdag de met vuurwerk vernielde halfpipe in het skatepark in Zierikzee. Helden? ,,Nou, ik zou het liever niet doen", reageert Rico nuchter. Maar dat zou sneu zijn voor de tientallen jongens en meiden die zondag komen stunten op skateboard, step of BMX.