Volledig scherm
© Thinkstock

Man uit Zierikzee krijgt celstraf voor dealen drugs voor vrienden

MIDDELBURG - De 24-jarige C.H. uit Zierikzee heeft van de rechter in Middelburg een celstraf van acht maanden gekregen, waarvan hij er voorlopig zes moet uitzitten.

De Middelburgse rechtbank legt deze straf op voor handel in harddrugs.

De man moest twee weken geleden terechtstaan. Hij bekende toen dat hij voor zijn vrienden drugs inkocht omdat hij over de juiste contacten beschikte. Het ging om cocaïne, xtc en hennep.

Volgens de rechtbank staat vast dat hij vijf maanden heeft gedeald en dat hij harddrugs in bezit had toen hij begin juni werd aangehouden.

Bij het vaststellen van de straf heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat hij geen professionele handelaar was. Zijn handel was vooral bedoeld als vriendendienst, hij berekende slechts een kleine winstmarge.

Twee weken geleden eiste de officier van justitie een celstraf van zes maanden tegen de man. Omdat hij tijdens de zitting vertelde dat het niet zeker is dat hij stopt met drugsgebruik vindt de rechtbank dat de man ook een deels voorwaardelijke celstraf moet krijgen met een proeftijd van drie jaar. Als hij tijdens de proeftijd betrapt wordt op iets strafbaars kan hij die twee maanden alsnog uitzitten.