Volledig scherm
© Thinkstock

Man uit Renesse bedreigt politieagent met de dood

RENESSE - Een 48-jarige man uit Renesse heeft zaterdagavond rond 23.45 uur een politieagent met de dood bedreigd. Hij protesteerde toen zijn vrouwelijke reisgenoot een boete kreeg.

Het tweetal reed in de auto over de Hogezoom in Renesse rijden, die ’s nachts is afgesloten. De bestuurder van de auto kreeg daarom een boete van de politie.

Maar de bijrijder, een 48-jarige man uit Renesse, was het daar niet mee eens. Hij eiste dat de boete werd ingetrokken. Toen dat niet gebeurde bedreigde hij een politieagent met de dood.

De verdachte staat bekend bij de politie als geweldpleger. Een bikeragent herkende de man en nam zijn doodsbedreiging serieus. De agent riep direct versterking op om hem te arresteren, wat weer tot extra agressie van de verdachte leidde.

Met hulp van wat extra agenten is de man gearresteerd. Hij zit nog vast in politiecellencomplex Torentijd.

  1. 'Capelle bestaat eigenlijk niet meer'
    buurten

    'Capelle bestaat eigenlijk niet meer'

    Aan het begin van de Zwanenburgseweg staat een bord dat het gehucht aangeeft. En verderop, pas voorbij nummer 17, staat het einde van het Schouwse plaatsje dat tegen Ouwerkerk aanleunt, aangegeven. De woning van Piet Geluk op nummer 11 staat daartussen, maar in feite woont hij 'buiten het dorp', zoals hij dat noemt. Capelle ligt aan het begin van de weg, aan een zijtak van de Zwanenburgseweg. Een bord met 'begraafplaats' leid je erheen. In het boekje Nieuwerkerk in oude ansichtkaarten van C.P. Pols wordt ook Capelle genoemd. Want het gehucht hoort bij Nieuwerkerk. Er stond in 1304 een kapel en in 1753 bestond de buurtschap uit 14 huizen en 11 hofsteden, valt er te lezen. Het was een aparte heerlijkheid die een van de vier bannen van de polder van Duiveland besloeg. De ban was 687 gemeten en 120 roeden groot.