Volledig scherm
Drugsafval. © Politie ZWB

Man uit Oosterland (20) opgepakt voor betrokkenheid bij twee drugslabs

OOSTERLAND - Een 20-jarige inwoner van Oosterland is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een synthetisch drugslab in Esch. Daarnaast is hij ook verdachte in de zaak waar de politie op 19 juli een woning en schuur binnenviel in Rilland. Hier werden verschillende goederen, chemicaliën en afvalstoffen gevonden om synthetische drugs mee te maken. Donderdag heeft de politie in verband met dit onderzoek op drie adressen doorzoekingen gedaan.

In een schuur bij een woning aan de Duivenhoek in Rilland werden spullen zoals ketels en tientallen jerrycans met chemicaliën zoals zoutzuur, methanol en restanten MDMA olie aangetroffen voor het maken van MDMA (XTC). In hoeverre ook hier daadwerkelijk geproduceerd werd is nog in onderzoek.

Groot lab

In het drugslab in Esch werd amfetamine olie geproduceerd. Experts van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) spraken van een groot lab. Zo werd onder meer een ketel van 1000 liter aangetroffen en allerlei drugsafval waaronder afval van MDMA vervaardiging. In de woning werden een 49-jarige man uit Hengelo en een 40-jarige vrouw met de Hongaarse nationaliteit aangehouden. Zij zitten nog in voorarrest.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Geen genade voor bejaarden in Haamstede: de biljarttafel moet weg
    PREMIUM

    Geen genade voor bejaarden in Haamstede: de biljartta­fel moet weg

    BURGH-HAAMSTEDE - Massaal protest en vergaderingen ten spijt: de biljarttafel mag niet blijven in woonzorgcomplex De Duinen van Haamstede. Wel zegt zorgorganisatie Allévo met ‘allerlei organisaties’ te zoeken naar een oplossing, elders in Burgh-Haamstede. Sinds bekend is geworden dat de biljarttafel weg moet uit de brasserie, doen de gebruikers en hun vaste schare fans uit het zorgcentrum geen oog meer dicht.