Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Eldridge Pentury

Man aangehouden na brandstichting in woning Zierikzee

ZIERIKZEE - De politie heeft vanmorgen een man aangehouden nadat hij brand had gesticht in een woning in de Volkerakstraat in Zierikzee.

De woning was van een familielid van de man in de wijk Poortambacht. De brand werd kort na 10.30 uur gemeld, waarna de brandweer een tankautospuit en een hoogwerker naar de woning stuurde. De man werd uit het brandende huis gehaald, waartegen hij zich verzette. Hij werd door ambulancepersoneel onderzocht, waarna hij door de politie werd aangehouden en naar een ziekenhuis werd gebracht. Het vermoeden is dat de man in verwarde toestand was en toen brand heeft gesticht. Aan verdere hulpverlening wordt gewerkt.

  1. Flierefluiter Maris Bom vindt uiteindelijk zijn route
    PREMIUM
    ik werk op schouwen-duiveland

    Fliereflui­ter Maris Bom vindt uiteinde­lijk zijn route

    BURGH-HAAMSTEDE - Het heeft even geduurd tot Maris Bom (37) zich rijp genoeg voelde om het bedrijf van zijn vader over te nemen. ,,Ik was nogal een flierefluiter’’, lacht hij wat verontschuldigend. Begin dit jaar zette hij toch de stap. Inmiddels verzorgt hij met DPA in Burgh-Haamstede wereldwijd allerlei soorten transport. Vervoer naar Afrika is zijn specialiteit. Niet vreemd gezien zijn achtergrond.