Volledig scherm
© Thinkstock

Man (78) opgepakt voor wietkwekerij in Burgh-Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE - Een 78-jarige man is donderdag opgepakt voor een hennepkwekerij in een huurwoning aan de Kloosterweg in Burgh-Haamstede. De politie nam 400 wietplanten in beslag.

De eigenaar meldde bij de politie dat hij een hennepkwekerij had aangetroffen in zijn woning. Agenten troffen in de woning de huurder aan, die twee kweekruimten aanwees. De man, afkomstig uit Tilburg, is aangehouden. Hij is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd gebracht en daar ingesloten. Hij wordt vrijdag verhoord.

  1. 'Capelle bestaat eigenlijk niet meer'
    buurten

    'Capelle bestaat eigenlijk niet meer'

    Aan het begin van de Zwanenburgseweg staat een bord dat het gehucht aangeeft. En verderop, pas voorbij nummer 17, staat het einde van het Schouwse plaatsje dat tegen Ouwerkerk aanleunt, aangegeven. De woning van Piet Geluk op nummer 11 staat daartussen, maar in feite woont hij 'buiten het dorp', zoals hij dat noemt. Capelle ligt aan het begin van de weg, aan een zijtak van de Zwanenburgseweg. Een bord met 'begraafplaats' leid je erheen. In het boekje Nieuwerkerk in oude ansichtkaarten van C.P. Pols wordt ook Capelle genoemd. Want het gehucht hoort bij Nieuwerkerk. Er stond in 1304 een kapel en in 1753 bestond de buurtschap uit 14 huizen en 11 hofsteden, valt er te lezen. Het was een aparte heerlijkheid die een van de vier bannen van de polder van Duiveland besloeg. De ban was 687 gemeten en 120 roeden groot.