Volledig scherm
John van Leeuwen © Desiree Schippers

Man (55) die werd overreden door eigen auto was directeur van Zeeuws zeewierbedrijf

KERKWERVE - De man die zaterdag overleed op een trailerhelling in Serooskerke (S) is John van Leeuwen, de 55-jarige directeur van Seaweed Harvest Holland in Kamperland. De medewerkers zijn geschokt door zijn overlijden.   

Van Leeuwen, woonachtig in Kerkwerve, kwam zaterdagochtend om het leven toen hij werd overreden door zijn eigen auto. Alle hulp van brandweer en ambulancepersoneel mocht niet meer baten. De politie onderzoekt de precieze toedracht nog. 

De zes werknemers van het bedrijf zijn aangeslagen. In de rouwadvertentie schrijft het team: ‘We zijn intens bedroefd, maar niet verslagen en zullen daarom geheel in de geest van John doorgaan met zijn missie om zeewier op de kaart te zetten.’ 

De 55-jarige Van Leeuwen zette in 2017 ‘Seaweed Harvest Holland’ op. Het bedrijf kweekt eetbaar zeewier in Kamperland en laat het groeien in de Schelphoek, een natuurgebied op Schouwen-Duiveland. Het bedrijf timmerde flink aan de weg en Van Leeuwen hoopte komende jaren snel uit te breiden vanwege de toenemende vraag.

In 2018 won Van Leeuwen nog de Zeeuwse Pioniersprijs. De jury roemde daarbij vooral de enorme groei van zijn bedrijf dat in een paar jaar tijd Europees marktleider werd. Seaweed Harvest is het eerste bedrijf in Europa dat de kweek van zeesla van begin tot eind met succes heeft uitgevoerd. Eind juli overhandigde Van Leeuwen de eerste officiële oogst aan burgemeester Gerard Rabelink van Schouwen-Duiveland.

De crematie vindt donderdag plaats in Goes.

Volledig scherm
Rouwadvertentie © PZC
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement