Boswachters Nellie Sinnige, Helmut van Pelt en Theo Muusse (vlnr) zijn bezig met verschillende methoden om de gele bieslelie te verwijderen op de Grevelingendam. Op de achtergrond elektrocuteert Arnold Heijmans de plantjes die hij vindt.
Volledig scherm
PREMIUM
Boswachters Nellie Sinnige, Helmut van Pelt en Theo Muusse (vlnr) zijn bezig met verschillende methoden om de gele bieslelie te verwijderen op de Grevelingendam. Op de achtergrond elektrocuteert Arnold Heijmans de plantjes die hij vindt. © Sandra Schimmelpennink

Maaien, plukken of elektrocuteren, hoe krijgen we de gele bieslelie weg?

BRUINISSE - Staatsbosbeheer is begonnen met een proef in de bestrijding van de gele bieslelie, een uitheems plantje dat niet in ons landschap thuishoort en andere soorten verdringt. Eerder al vonden er kleinschalige proeven plaats, maar die hadden niet het gewenste effect. Om erachter te komen wat de beste bestrijdingsmethode is, is er op de Grevelingendam een viertal proefvakken uitgezet.

  1. Slimme etalage van juwelier in Nieuwerkerk ontmoedigt overvallers: ‘Ze zien meteen dat er niks te halen is’
    PREMIUM
    video

    Slimme etalage van juwelier in Nieuwer­kerk ontmoedigt overval­lers: ‘Ze zien meteen dat er niks te halen is’

    Hoe voorkom je dat dieven de etalageruit inslaan en aan de haal gaan met trouwringen, ook al is de uitgestalde waar nep? Oliver en Elly Wind van trouwringenzeeland.nl in Nieuwerkerk bedachten een slimme etalage waarin de collectie te zien is op tv's en met led's verlichte displays. ,,Dieven en overvallers zien meteen dat hier niks te halen valt. Ik denk dat onze etalage uniek is in de juweliersbranche.”