Boswachters Nellie Sinnige, Helmut van Pelt en Theo Muusse (vlnr) zijn bezig met verschillende methoden om de gele bieslelie te verwijderen op de Grevelingendam. Op de achtergrond elektrocuteert Arnold Heijmans de plantjes die hij vindt.
Volledig scherm
PREMIUM
Boswachters Nellie Sinnige, Helmut van Pelt en Theo Muusse (vlnr) zijn bezig met verschillende methoden om de gele bieslelie te verwijderen op de Grevelingendam. Op de achtergrond elektrocuteert Arnold Heijmans de plantjes die hij vindt. © Sandra Schimmelpennink

Maaien, plukken of elektrocuteren, hoe krijgen we de gele bieslelie weg?

BRUINISSE - Staatsbosbeheer is begonnen met een proef in de bestrijding van de gele bieslelie, een uitheems plantje dat niet in ons landschap thuishoort en andere soorten verdringt. Eerder al vonden er kleinschalige proeven plaats, maar die hadden niet het gewenste effect. Om erachter te komen wat de beste bestrijdingsmethode is, is er op de Grevelingendam een viertal proefvakken uitgezet.

  1. Gerrie van den Hoek was een rots in de branding en het gezicht van de kreeftenvisserij op de Oosterschelde
    PREMIUM
    uit het leven

    Gerrie van den Hoek was een rots in de branding en het gezicht van de kreeften­vis­se­rij op de Ooster­schel­de

    Gerrie van den Hoek genoot van zijn werk als visser. Hij was dol op zijn vrouw Vera en was trotse vader van drie kinderen. Hij trad van nature niet op de voorgrond, maar hij werd toch het gezicht van de kreeftenvisserij op de Oosterschelde. Hij was geregeld te zien op tv en in kranten tijdens het kreeftenseizoen. Gerrie overleed aan de gevolgen van een virale hersenvliesontsteking op 19 juli 2021, hij werd vijftig jaar.