Volledig scherm
© google streetview

Luxe hotel op plek van manage Lisiduna in Burgh-Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE - Waar aan de Hogeweg in Burgh nu nog de vervallen manege Lisiduna staat, verrijst over enige tijd het veelsterrenhotel Westwing. Hoeveel sterren Westwing precies krijgt is nog niet bekend, maar vast staat wel dat het een superluxe verblijfsoord van suites en lodges wordt. Een hotel uit het hogere segment dat nog niet bestaat op Schouwen-Duiveland. 

Deze bijzonderheid is ook de reden dat het gemeentebestuur deze week heeft ingestemd met de plannen.  De initiatiefnemer, de exploitant van het naastgelegen hotel Ter Duin, heeft samen met projectontwikkelaar DPP in Zierikzee, al diverse plannen voorgelegd aan burgemeester en wethouders. Omdat het telkens ging om recreatiewoningen, werden die steeds afgewezen. 

De laatste aanvraag kwam in 2015 en betrof de bouw van een hoevehotel.  Ook hiervan kon  het gemeentebestuur niet enthousiast worden, maar het gaf de initiatiefnemer wel een half jaar de tijd om verder te denken over het idee van een hotel. 

Dat plan ligt nu op tafel. Het gemeentebestuur is positief omdat een hotel van dergelijk klasse nog niet aanwezig is. Het marktonderzoek Horeca uit 2016 geeft ook aan dat het topsegment van hotels en restaurants ontbreekt. Het hotel past volgens B en W ook in de Kustvisie.     

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement