Volledig scherm
Ondanks de regen konden de diverse oefeningen waaronder boomstam verplaatsen en banden slepen wel doorgaan. © Ernesta Verburg

Lol met je knol: eerste Mentrec bij de Stelle in Ouwerkerk

OUWERKERK -Stel dat je gek bent op trekpaarden. En er zelf eentje gaat of wilt gaan rijden. Dan is het wel handig als iemand je een beetje wegwijs maakt in de trekpaardenwereld. 

Dat was het idee van Jaco Groenendijk en Astrid van Kleeff. Daarom organiseerden zij afgelopen weekend Mentrec op boerderij de Stelle waar liefhebbers van en met trekpaarden terecht konden. Alles in het kader van lol met je knol. Dus voor de gezelligheid én om wat te leren. 

“Er is geen wedstrijdelement, maar er wordt recreatief gereden,” licht Groenendijk toe. “Het gaat om behendigheid en een rustige samenwerking tussen paard, menner en groom. We merkten dat er bij de beginnende ruiters behoefte was om iets met de paarden te doen zonder dat daar direct wedstrijden bij kwamen kijken.” 

Ook in Ouwerkerk gooide de hevige regen wat roet in het eten. Ondanks dat konden een gezamenlijke buitenrit met tien inspanningen en diverse oefeningen waaronder boomstam verplaatsen en banden slepen wel doorgaan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement