Kunstenaar en denker Eric Odinot gelooft heilig in de kracht van een lokale economie om de eigen middenstand te versterken. Lokaal kopen wat je lokaal kopen kunt, scheelt een hoop vervuiling en bovendien profiteert de regio dan zelf van die vruchten.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar en denker Eric Odinot gelooft heilig in de kracht van een lokale economie om de eigen middenstand te versterken. Lokaal kopen wat je lokaal kopen kunt, scheelt een hoop vervuiling en bovendien profiteert de regio dan zelf van die vruchten. © Marieke Mandemaker

Lokale middenstand wordt sterker wanneer consument in eigen regio shopt

ZIERIKZEE - ‘Wees sociaal, koop lokaal’ zou de lijfspreuk van Eric Odinot kunnen zijn. De toekomst van Schouwen-Duiveland wordt nog zoveel mooier wanneer iedereen zijn geld uitgeeft bij de eigen boer, bakker en energieleverancier, redeneert de kunstenaar en denker.

  1. Dag van de Mantelzorg:  Wouter (61) kon alles, maar Janet raakte haar man helemaal kwijt aan dementie
    PREMIUM

    Dag van de Mantelzorg: Wouter (61) kon alles, maar Janet raakte haar man helemaal kwijt aan dementie

    BRUINISSE - Achteraf gezien was het al jaren aan de gang, maar pas in 2018 kregen Janet en haar man Wouter van den Berg uit Bruinisse de diagnose. Wouter (61) heeft FTD, een vorm van dementie die vooral jonge mensen treft. ,,Hij kon alles. Echt alles. Maar we raken hem helemaal kwijt. Ik ben eigenlijk gewoon in de rouw, terwijl hij er nog wel is”, vertelt Janet. Zij is één van de dik 1000 mantelzorgers op Schouwen-Duiveland, die woensdag een mantelzorgboeket uitgereikt kreeg.