Kunstenaar en denker Eric Odinot gelooft heilig in de kracht van een lokale economie om de eigen middenstand te versterken. Lokaal kopen wat je lokaal kopen kunt, scheelt een hoop vervuiling en bovendien profiteert de regio dan zelf van die vruchten.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar en denker Eric Odinot gelooft heilig in de kracht van een lokale economie om de eigen middenstand te versterken. Lokaal kopen wat je lokaal kopen kunt, scheelt een hoop vervuiling en bovendien profiteert de regio dan zelf van die vruchten. © Marieke Mandemaker

Lokale middenstand wordt sterker wanneer consument in eigen regio shopt

ZIERIKZEE - ‘Wees sociaal, koop lokaal’ zou de lijfspreuk van Eric Odinot kunnen zijn. De toekomst van Schouwen-Duiveland wordt nog zoveel mooier wanneer iedereen zijn geld uitgeeft bij de eigen boer, bakker en energieleverancier, redeneert de kunstenaar en denker.

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”