Liz de Zeeuw en haar gezin in Nieuw-Zeeland
Volledig scherm
PREMIUM
Liz de Zeeuw en haar gezin in Nieuw-Zeeland © privéfoto

Liz de Zeeuw emigreerde naar Nieuw-Zeeland: ‘Het Zeeuws volkslied staat hier ingelijst op de kast’

Ze is geboren en getogen in Zeeland, haar achternaam is De Zeeuw en sinds vijf jaar woont ze in Nieuw-Zeeland. Als er iemand iets heeft met het begrip Zeeland is het Liz de Zeeuw (29) dus wel. Toch zit terugkeren naar het Nederlandse Zeeland er niet snel in.

 1. Jens kan naar Amerika om zijn hersenen aan het werk te zetten; ‘Dit geeft houvast’
  PREMIUM

  Jens kan naar Amerika om zijn hersenen aan het werk te zetten; ‘Dit geeft houvast’

  ZIERIKZEE - ,,Yes we did it! Nee, eigenlijk deden jullie het!” De opluchting spat er van af bij Kim Witte. Dankzij gulle gevers is de 26.000 euro ingezameld die nodig is om met zoon Jens Redelijkheid naar het Amerikaanse Utah te reizen voor een speciale behandeling van zijn hersenaandoening. ,,Op 20 september vliegen we naar New York en op 24 september staat de eerste afspraak in de kliniek. Dit geeft weer houvast.”
 2. Welke Schouwen-Duivelandse graven zijn het bewaren waard? Dat wordt nu uitgezocht
  PREMIUM

  Welke Schou­wen-Duiveland­se graven zijn het bewaren waard? Dat wordt nu uitgezocht

  ZIERIKZEE - Je vindt er dwarsliggers, hoofdeinden, graftrommels, maar ook de eerste kunststof bedekking. De 21 begraafplaatsen op Schouwen-Duiveland zijn rijk aan funerair erfgoed. Maar wat er nu precies ligt en of dat koste wat het kost behouden moet blijven, is ondanks eerdere inventarisaties nooit helemaal duidelijk geworden. Het Erfgoedplatform gaat dat nu voor de gemeente klip en klaar op een rij zetten. ,,Het is niet zo dat een graf van een burgemeester belangrijker is dan wie dan ook.”