John Willemse (links) en Karel Noldus.
Volledig scherm
John Willemse (links) en Karel Noldus. © Dirk-Jan Gjeltema

Lintjes voor brandweermannen uit Renesse en Burgh-Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE - Helemaal verrast waren ze niet, maar dat deed niets af aan de blijdschap waarmee brandweermannen John Willemse uit Renesse (links) en Karel Noldus uit Burgh-Haamstede zaterdagmiddag hun lintjes in ontvangst namen. 

De heren kregen uit handen van burgemeester Gerard Rabelink een Koninklijke onderscheiding tijdens de jaarlijkse korpsbijeenkomst van de Schouwse brandweer. Ze zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat ze zich meer dan twintig jaar hebben ingezet voor de vrijwillige brandweer.

  1. Aula's bij uitvaart zijn gevuld met leegte, ‘zo triest!’
    PREMIUM

    Aula's bij uitvaart zijn gevuld met leegte, ‘zo triest!’

    ZIERIKZEE - Door de veiligheidsmaatregelen rond het coronavirus mogen bij een uitvaart van een overledene maximaal dertig mensen aanwezig zijn. ,,De aula’s zijn gevuld met leegte”, hoort Rosalinde van Ingen Schenau. ,,Zo triest!” Wanneer iedereen die noodgedwongen thuis moet blijven nu eens een bloem met persoonlijk kaartje op een lege stoel laat leggen, bedacht de Schouwse kunstenaar. ,,Dan ervaren de nabestaanden op het moment dat ze achter de kist binnen komen, toch nog de warmte van al die mensen om hen heen.”