Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Liggen er nog oude graven bij de Bruse bibliotheek?

BRUINISSE - Parkeren bij de Bruse bieb aan de Molenstaat is van 14 tot en met 16 augustus niet mogelijk. Op die dagen wordt onderzocht of er nog (restanten van) oude graven liggen.

Door het graven van een paar sleuven wil onderzoeksbureau Artefact daar achter komen. Zeker is dat de locatie tussen 1828 en 1894 als begraafplaats gebruikt werd. Rond 1953 werd het gebouw neergezet waarin nu de bibliotheek huist. Het is echter niet duidelijk of de hele begraafplaats toen geruimd is. 

Het onderzoek wordt gedaan als voorbereiding op de herinrichting van de Dreef. Met de uitkomsten wordt bepaald of er maatregelen nodig zijn bij de uitvoering die plannen. Tijdens de werkzaamheden is de bibliotheek open en bereikbaar voor fietsers en voetgangers. Auto's kunnen parkeren aan de Dreef.

Begin 2018 werden een eindje verder, bij werk aan de Korte Ring, menselijke resten gevonden van zeker twintig personen. De botten en schedels kwamen tevoorschijn na de sloop van de muziektent en een woning in het hart van het vissersdorp.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement