Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Lid van phishingbende die Zeeuwse boer voor twee ton oplichtte moet drie jaar de cel in

NIEUWERKERK - Een 30-jarige Amsterdammer is vandaag door de rechtbank in Breda veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan één voorwaardelijk en met een proeftijd van drie jaar. Hij is een kopstuk in een landelijk opererende phishing bende. Ze maakten veel slachtoffers, waaronder een boer uit Nieuwerkerk. Hij verloor bijna 200.000 euro door op een link in een e-mail te klinken en zijn inloggevens voor internetbankieren in te vullen.

 1. Welke Schouwen-Duivelandse graven zijn het bewaren waard? Dat wordt nu uitgezocht
  PREMIUM

  Welke Schou­wen-Duiveland­se graven zijn het bewaren waard? Dat wordt nu uitgezocht

  ZIERIKZEE - Je vindt er dwarsliggers, hoofdeinden, graftrommels, maar ook de eerste kunststof bedekking. De 21 begraafplaatsen op Schouwen-Duiveland zijn rijk aan funerair erfgoed. Maar wat er nu precies ligt en of dat koste wat het kost behouden moet blijven, is ondanks eerdere inventarisaties nooit helemaal duidelijk geworden. Het Erfgoedplatform gaat dat nu voor de gemeente klip en klaar op een rij zetten. ,,Het is niet zo dat een graf van een burgemeester belangrijker is dan wie dan ook.”
 2. Praten over problemen moet normaal worden; de gemeente wil een zelfregiecentrum in Zierikzee
  PREMIUM

  Praten over problemen moet normaal worden; de gemeente wil een zelfregie­cen­trum in Zierikzee

  ZIERIKZEE - Je bent net gescheiden en hebt ineens geen vrienden meer omdat die allemaal voor je partner kiezen. Of je bent net je baan kwijtgeraakt en dan overlijdt ook nog eens een dierbare. Of je ziet het gewoon even allemaal niet meer zitten. Bij het zelfregiecentrum kun je je hart luchten én word je geholpen je leven weer op de rit te krijgen. Zierikzee staat na Middelburg in de kijker voor een vestiging van zo'n zelfregiecentrum.