Twee jaar geleden probeerde Martijn van Merrienboer tijdens de raadsvergadering aandacht te vragen voor de LHBTI-gemeenschap op Schouwen-Duiveland. Hij wilde samen met Mirte Zwier regenboomvlaggetjes uitdelen, dat mocht pas aan het einde van de vergadering.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee jaar geleden probeerde Martijn van Merrienboer tijdens de raadsvergadering aandacht te vragen voor de LHBTI-gemeenschap op Schouwen-Duiveland. Hij wilde samen met Mirte Zwier regenboomvlaggetjes uitdelen, dat mocht pas aan het einde van de vergadering. © Marieke Mandemaker

LHBTI-gemeenschap Schouwen-Duiveland: ‘De gemeente negeert ons’

ZIERIKZEE - Nee, er wordt op Schouwen-Duiveland misschien niet zo snel een homo in elkaar geslagen op straat. Maar dat wil niet zeggen dat je wordt geaccepteerd als je je anders voelt en uit. De gemeente Schouwen-Duiveland negeert dat, vindt de lokale LHBTI-gemeenschap. Hoe zit dat? Vijf vragen aan wethouder Ankie Smit en Wim Fonteine namens de LHBTI-vertegenwoordigers van Schouwen-Duiveland.

 1. Een ommetje met de heren uit het Zonnemaire van vroeger tijden: d’Ouwe Smisse organiseert beleefroutes door het dorp
  PREMIUM

  Een ommetje met de heren uit het Zonnemaire van vroeger tijden: d’Ouwe Smisse organi­seert beleefrou­tes door het dorp

  ZONNEMAIRE - Het is letterlijk een blokje om, maar dat neemt niet weg dat er genoeg te zien en te bespreken is. Evert van Dilst van Proeflokaal d’Ouwe Smisse in Zonnemaire is samen met vaste klanten op het idee gekomen om een wandeling in het dorp te organiseren. Vorige week was de eerste, deze paaszondag was er een nieuwe route onder de naam Beleef Zonnemaire.
 1. Middelburgse skaters blij met komst nieuw skatepark
  Play

  Middelburg­se skaters blij met komst nieuw skatepark

 2. Deze uien zullen (als het goed is) niet rotten
  Play

  Deze uien zullen (als het goed is) niet rotten