Volledig scherm
Een levensgrote pluche olifant liep zaterdag door Renesse. © Dirk Jan Gjeltema

Lentemarkt in Renesse ‘op stelten’

RENESSE - Met een lach en een grap gaat Renesse richting zonnige zomer. De Lentemarkt in het centrum staat in het teken van het circus. 

Naast de marktkramen en voor de gezellige terrassen en winkels langs, paradeert een levensgrote pluche olifant door Renesse. Een ondeugend ding die hier en daar zijn slurf uitsteekt en mensen laat schrikken. Aangemoedigd door kleine kinderen en muziek is Jumbo op zoek naar gein en avontuur. Zijn begeleiders hebben de grootste moeite om deze drie meter hoge viervoeter in bedwang te houden. Verderop lopen acrobaten, steltlopers, jongleurs en clowns. Kinderen kunnen oefenen bij het mini-circus. Kortom: Renesse is klaar voor de zomer. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Oude privileges van Zierikzee ontcijferd; Meer dan 850 documenten geven indruk van glorie en macht
  PREMIUM

  Oude privileges van Zierikzee ontcijferd; Meer dan 850 documenten geven indruk van glorie en macht

  ZIERIKZEE - Het historisch waardevolle archief van Zierikzee heeft weer een geheim prijsgegeven. Alle privileges die de stad in de periode 1275 tot 1807 kreeg van keizers, hertogen en graven zijn in een leesbaar handschrift overgeschreven. Het gaat om meer dan 850 stukken, veelal op perkament en voorzien van de meest prachtige zegels. ,,Kunststukjes op zich”, zegt gemeentearchivaris Ineke van den Broek.
 2. Voorkom brand door zonnepanelen: haal een erkend installateur in huis
  PREMIUM

  Voorkom brand door zonnepane­len: haal een erkend installa­teur in huis

  ZIERIKZEE - Na een aantal branden op met zonnepanelen gevulde bedrijfsdaken in 2018 schroeft een toenemend aantal verzekeraars de premies omhoog. Installatie van zonnepanelen dreigt voor bedrijven zo onrendabel te worden. De Saman Groep uit Zierikzee adviseert bedrijven een erkend installateur in de arm te nemen. ,,Sommige installateurs hebben onvoldoende kennis in huis”, zegt algemeen directeur Daniël Lodders van de Saman Groep.