De metalen legerhelm was aan de bovenkant zo verzwakt dat er een gat in ontstond toen Den Ottelander deze wilde schoonvegen.
Volledig scherm
PREMIUM
De metalen legerhelm was aan de bovenkant zo verzwakt dat er een gat in ontstond toen Den Ottelander deze wilde schoonvegen. © Marieke Mandemaker

Legerhelm lag 70 jaar in de Zierikzeese gracht tot Bas 'm opviste met zijn magneet

ZIERIKZEE - Bas den Ottelander stond wel even raar te kijken toen-ie laatst een stuk groot, met modder besmeurd stuk metaal opviste uit de Zierikzeese gracht. Het bleek een legerhelm die tot de Tweede Wereldoorlog gebruikt werd. Maandag schonk hij hem aan het Stadhuismuseum.

 1. Verhuurbedrijf slaat terug na actie PvdA tegen vermeende illegale verhuur woningen in Burgh-Haamstede
  PREMIUM

  Verhuurbe­drijf slaat terug na actie PvdA tegen vermeende illegale verhuur woningen in Burgh-Haamste­de

  BURGH-HAAMSTEDE - PvdA-fractievoorzitter Petri d’Anjou is te ver gegaan met haar beschuldigingen aan het adres van verhuurbedrijf BHVK-leisure in Burgh-Haamstede. Het raadslid slaat volgens directeur Tom van Rees de plank volledig mis met haar opmerkingen over vermeende illegale verhuur van gewone woningen aan recreanten. ,,Onze goede naam als bedrijf is ernstig geschaad", aldus Van Rees in een schriftelijke reactie.
 2. Bernard Black beleefde zijn avontuur na de noodlanding op Schouwen elk jaar opnieuw
  PREMIUM
  video

  Bernard Black beleefde zijn avontuur na de noodlan­ding op Schouwen elk jaar opnieuw

  NIEUWERKERK - De gestrande Engelse gliderpiloot Bernard Black was een van de zeventien personen die in december 1944 vanaf de Oosterscheldedijk bij Zierikzee naar het al bevrijde Noord-Beveland probeerden te ontsnappen. Die mislukte poging kostten tien verzetsstrijders het leven. Ze werden door de Duitsers bij Renesse opgehangen. Black overleefde de oorlog en schreef zijn Schouwse ervaringen gedetailleerd op.