Leerlingen kritisch over Pieter Zeeman: dit is een strafkamp geworden

Poll | videoZIERIKZEE - Verbaasd dat op school wordt gedeald, is niemand. Maar verbaasd dat de directie hard ingrijpt, zijn ze allemaal. Niet eerder zagen scholieren van de Pieter Zeeman in Zierikzee zo veel klasgenoten weggestuurd worden.

Poll

School in Zierikzee straft drugsleerlingen te zwaar

  • Eens (17%)
  • Oneens (83%)
3232 stemmen

,,Je ziet ze wel eens huilen”, zegt een vierdeklasser, terwijl hij een kaasbroodje weghapt bij de bakker aan de overkant. ,,Of kotsen, omdat ze er ziek van worden. Die geur, die wietlucht, hangt er ook wel vaak. Of ja, hing. Want het lijkt wel of het minder wordt.”

De school is strenger geworden, concludeert zijn klasgenoot. ,,De kluisjes worden ook steeds vaker gecontroleerd. En er worden wel eens jongens van school getrapt. Alleen nooit zo veel tegelijk.”

Een paar jongens uit 3-vmbo, die bij de Lidl een voorraad chips en energiedrank hebben ingeslagen, zagen het wel. Ze waren er ook bij toen hun klasgenoot uit het lokaal werd gehaald. ,,Hij was één van die zeven. Ze zeiden dat hij drugs dealde, maar daar geloof ik niks van. Zo'n type was het niet. Hij blowde niet eens. Tenminste, niet tijdens schooltijd.”

Computerspelletje

Volgens de jongens zijn de regels op de Pieter Zeeman sinds de aanstelling van de nieuwe directeur behoorlijk aangesnoerd. ,,Op internet wordt onze school vergeleken met een strafkamp. Dat heb ik zelf ook ondervonden. Ik moet nu de hele week van 's ochtends vroeg tot laat in de middag onder toezicht werken, alleen maar omdat ik tijdens de les een computerspelletje zat te spelen.”

Laat staan dat je je met drugs bezighoudt. ,,Dat durft niemand meer. Zeker sinds de schorsing van die zeven merk je echt dat minder leerlingen naar buiten gaan. Iedereen blijft binnen.”

Volledig scherm
Leerlingen van de Pieter Zeeman merken dat de regels op hun school zijn aangescherpt. © Dirk-Jan Gjeltema
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement