Altijd een hoed op en vaak een fotocamera voor de pak. Leen Koper is een bekende verschijning. Jarenlang had hij een eigen fotostudio in Zierikzee.
Volledig scherm
PREMIUM
Altijd een hoed op en vaak een fotocamera voor de pak. Leen Koper is een bekende verschijning. Jarenlang had hij een eigen fotostudio in Zierikzee. © Katja van Noort

Leen Koper is fotograaf in hart en nieren, maar erover roeptoeteren? Dat is niet zijn ding

Zonder hoed op z’n hoofd zul je Zierikzeeënaar Leen Koper (73) niet snel op straat zien. Zonder camera in z’n buurt evenmin. Hij legde in veertig jaar tijd duizenden Schouwen-Duivelanders op foto vast. Nu is hij bezig met het samenstellen van een serie fotoboeken. ,,In principe heb ik niet meer zo lang te leven. Met deze boeken kun je altijd terugkijken op hoe ik dacht.”

  1. Dorpshuistrio slaat vleugels uit en zet reisje naar Portugal op poten
    PREMIUM

    Dorpshuis­trio slaat vleugels uit en zet reisje naar Portugal op poten

    Ze hebben précies de goede chemie om samen de leukste dingen op poten te zetten. Marjan Meijer, Stephanie Ouwens en Nita Breeuwer vormen een gouden team. Normaal gesproken zorgen ze voor reuring in het dorpshuis van Ellemeet, dit jaar gaat het drietal de grens over. Ze nemen mensen mee op reis naar Portugal. ,,Heerlijk. Dan hebben mensen weer iets om naar uit te kijken. Een lichtpuntje in het vooruitzicht. Dat is hard nodig", merkt dorpshuisbeheerster Breeuwer.