Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Maurice Steketee

Landschapsdag in Burgh-Haamstede

Verschillende landschaps- en recreatieorganisaties beantwoorden zaterdag 15 april allerlei vragen op de Landschapsdag in Burgh-Haamstede. Daarnaast kunnen bezoekers meedoen met verschillende activiteiten. 

De Landschapsdag duurt van 11.00 tot 16.00 uur en vindt plaats op de weide van boerderij de Molenberg aan Hogeweg 53 in Burgh-Haamstede. 
Bezoekers kunnen met allerlei vragen terecht bij 
Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Stad en Lande, Vereniging Musea Schouwen-Duiveland, Stichting Natuur Milieu en Educatie, Natuur- en Vogelwacht Schouwen-Duiveland, de scouting, Bewaerschole, Nationaal Park Oosterschelde, Stichting Landschapsbeheer Zeeland, VVV Zeeland en Ik heb een band met Schouwen-Duiveland. Zo komen zij bijvoorbeeld te weten wat het verschil is tussen Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, wie welk deel van Schouwen-Duiveland beheert en wat de Vogelwacht doet. 

Daarnaast is er een culinaire markt met streekproducten, zoals babbelaars, kaas, pannenkoeken en paling. Ook kunnen deelnemers stokbrood bakken, soep koken op houtvuur met ingrediënten uit de Schouwse natuur, meedoen met een survivalparcours of een ponyritje maken. Accordeonist Ad Hagestein en Anne en de Zeeuwse Kofferband geven een optreden, verder zijn er klederdrachten te zien en kunnen kinderen eieren zoeken met de paashaas.