Volledig scherm
De Lagezoom wordt verbreed. © Google Streetview

Lagezoom bij Renesse gaat dicht voor een maand

RENESSE - De Lagezoom bij Renesse wordt een maand lang afgesloten. De  provinciale weg is naar huidige maatstaven te smal en wordt daarom over een lengte van 500 meter verbreed en daarmee veiliger gemaakt.

Het gaat om het gedeelte tussen de rotondes naar de belangrijkste toegangswegen van Renesse: de Stoofweg en de Roelandsweg. Het wegdek zelf wordt niet verbreed, maar aan weerszijden wordt een tachtig centimeter brede strook grasbetontegels in de berm gelegd. Een stuurfout is daardoor straks makkelijker te corrigeren. Ook wordt het asfalt vernieuwd.

Om de klus te kunnen uitvoeren gaat dit gedeelte van de Lagezoom dicht tussen 29 oktober tot en met 30 november. Plaatselijk verkeer richting bedrijventerrein Duinzoom mag over de parallelweg rijden. Daar wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld. Voor fietsers wordt de weg helemaal afgesloten.

Verkeer uit Burgh-Haamstede richting Renesse wordt over de Hogezoom geleid, in de andere richting worden automobilisten geadviseerd de Serooskerkseweg (N57) te nemen. Alle routes worden met gele bordjes aangegeven.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement