Volledig scherm
Foto's maken tijden het twintig jarig bestaan van de Ladies' Circle Schouwen-Duiveland. © Dirk Jan Gjeltema

'Ladies' delen al 20 jaar lief en leed

ZIERIKZEE - Bij de Ladies' Circle Schouwen-Duiveland weten ze wel hoe je een feestje viert. Maar ook hoe je een smak geld voor het goede doel binnenhaalt. Vanwege het 20-jarig jubileum organiseerden de dames afgelopen weekend Het Feest 2.0 in Brogum. Maar wat hebben ze nu allemaal voor elkaar gebokst in die twee decennia?

Zoals het een feestje van de Ladies' Circle betaamt, is het een avond met alles erop en eraan. Lekkere muziek, hapjes, drankjes, een photo booth om gekke plaatjes te schieten, een speech van de voorzitster en natuurlijk de uitreiking van een cheque aan het goede doel. 

Dat is dit keer Stichting Jens. Opgericht door John en Marcha Hage uit Ouwerkerk om geld in te zamelen voor dolfijnentherapie voor kinderen met het Pitt Hopkins Syndroom. Ze vernoemden de stichting naar hun zoon Jens die dat syndroom heeft. De avond levert hen al een bedrag van 1500 euro op, maar dat is slechts een tussenstand. Later deze week wordt het definitieve bedrag bekend gemaakt. De Hages zijn er 'super blij mee'. 

En zo hebben de acties van de Ladies de afgelopen jaren al heel veel goede doelen blij gemaakt. Voorzitster Saskia van Veldhuizen van Ladies' Circle Schouwen-Duiveland: "Denk aan Stichting Thuredriht, Fleuroja, Make-a-Wish, dierenasiel, Manege Balans, Kanjerketting en Pink Ribbon. Tienduizenden guldens en euro's zijn er naar deze doelen gegaan."

Geld inzamelen gaat op allerlei verschillende manieren. Van de verkoop van paaseitjes tot het uitbrengen van een cd en een kookboek. "Dat laatste was een enorm intensief traject, waarmee maar liefst 60.000 euro is verdiend voor verschillende lokale doelen. We wonnen er ook nog eens de landelijke servicebokaal binnen de Ladies' Circle mee." 

Met hun projecten springen ze er op Schouwen-Duiveland dus regelmatig bovenuit. Daarnaast onderscheiden de Schouwse Ladies zich met hun leeftijd. Er zijn nu 16 Ladies van 28 tot en met 44 jaar. Bij 45 jaar moeten ze eruit om plaats te maken voor jonge aanwas. En dat lukt heel goed. Van Veldhuizen: "Die aanwas gaat eigenlijk vanzelf. En het is ook goed om ruimte te maken voor doorstroming." 

Een van de doelstellingen van de Ladies' Circle is het dienen van de gemeenschap en het bieden van service ten dienste van de samenleving. Maar ook het bevorderen van vriendschap, een positieve levenshouding van de leden, verdraagzaamheid, eerlijkheid en openheid.

Van Veldhuizen is maar wat trots op haar club. "Naast alle activiteiten zijn er vriendschappen ontstaan, ruzies geweest, er zijn ladies getrouwd en gescheiden, kinderen zijn geboren, lief en leed hebben we met elkaar gedeeld. En hoe mooi is dat, dat je dat kunt doen met een groep vrouwen die je wellicht in het dagelijks leven niet had ontmoet." 

Tot laat wordt er verder gedanst in Brogum, want daar zijn ze tenslotte ook heel goed in. Uitkijkend naar het volgende feest in december. Dan staat er weer een jubileum op de planning; de mannen van de Tafelronde 39 vieren op 2 december hun 65-jarig bestaan in de Nieuwe Kerk in Zierikzee.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement