Volledig scherm
© Foto Freddy Schinkel

Kunstwedstrijd op Schouwen: maak een dier van zwerfafval

BURGH-HAAMSTEDE - Een kunstwerk maken van (zwerf)afval, dat is de opdracht bij de wedstrijd Kunstwerk Afvaldier. Alle werken worden tentoongesteld, en de beste wint een prijs. 

De wedstrijd is een initiatief van het Natuur- en Milieu Educatiecentrum Schouwen-Duiveland. Deelnemers wordt gevraagd afval te verzamelen - waarmee meteen de omgeving erop vooruit gaat - en daar een dier van te maken. Ook moet er een slogan bij die mensen aanspreekt op het probleem van zwerfafval. De organisatie vraagt nadrukkelijk aan groepen als schoolklassen en clubs om mee te doen.  Wie wil deelnemen, kan zich aanmelden via terry.bom@nmesd.nl. Er wordt dan meer informatie teruggestuurd. 

Doe Dag

De kunstwerken worden op 20 april getoond tijdens de ‘Landschaps-Doe Dag’ bij restaurantboerderij De Molenberg in Burgh-Haamstede. Daar presenteren zich alle milieu- en natuurorganisaties uit de regio, en is er voor bezoekers van alles te doen en te zien. Die bezoekers bepalen ook de winnaar van de kunstwerkprijsvraag.  Die krijgt een dagje aangeboden in klimbos Westenschouwen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement