Volledig scherm
© Foto Freddy Schinkel

Kunstwedstrijd op Schouwen: maak een dier van zwerfafval

BURGH-HAAMSTEDE - Een kunstwerk maken van (zwerf)afval, dat is de opdracht bij de wedstrijd Kunstwerk Afvaldier. Alle werken worden tentoongesteld, en de beste wint een prijs. 

De wedstrijd is een initiatief van het Natuur- en Milieu Educatiecentrum Schouwen-Duiveland. Deelnemers wordt gevraagd afval te verzamelen - waarmee meteen de omgeving erop vooruit gaat - en daar een dier van te maken. Ook moet er een slogan bij die mensen aanspreekt op het probleem van zwerfafval. De organisatie vraagt nadrukkelijk aan groepen als schoolklassen en clubs om mee te doen.  Wie wil deelnemen, kan zich aanmelden via terry.bom@nmesd.nl. Er wordt dan meer informatie teruggestuurd. 

Doe Dag

De kunstwerken worden op 20 april getoond tijdens de ‘Landschaps-Doe Dag’ bij restaurantboerderij De Molenberg in Burgh-Haamstede. Daar presenteren zich alle milieu- en natuurorganisaties uit de regio, en is er voor bezoekers van alles te doen en te zien. Die bezoekers bepalen ook de winnaar van de kunstwerkprijsvraag.  Die krijgt een dagje aangeboden in klimbos Westenschouwen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Herdenking Joodse slachtoffers in Zierikzee

    Herdenking Joodse slachtof­fers in Zierikzee

    ZIERIKZEE - Bij het Joods monument aan de Grachtweg in Zierikzee is vandaag stilgestaan bij de dood van 22 inwoners in de Tweede Wereldoorlog. Ze werden 24 maart 1942 gedwongen huis en haard te verlaten en samen met andere Joden in Zeeland op de trein gezet naar een Duits vernietigingskamp. Het monument is geadopteerd door de de J.L. de Jongeschool, dat met de jaarlijkse herdenkingen de herinnering aan de omgebrachte stadsgenoten levend houdt. Op de zuil prijken de namen van de 22 slachtoffers.