Volledig scherm
Anne Nobels © Marieke Mandemaker

Kunstschouw Award 2018 voor Anne Nobels

BURGH - Anne Nobels (24) uit Vogelwaarde is de winnaar van de Kunstschouw Award 2018. De jury onder voorzitterschap van Els Gideonse roemt haar 'diepgaande grondigheid en hoge standaard van het bewuste proces en eindproduct' van haar werken. De prijs bestaat uit het bronzen beeld Op weg naar de top van Marian van Puyvelde en een geldbedrag.

Nobels valt op doordat ze zich letterlijk kwetsbaar toont in haar werk, aldus de jury. Voor de serie Outside the lines die tot zondag te zien is in landgoedhotel Slot Moermond in Renesse, fotografeert zichzelf in de natuur.  Ze beschouwt kwetsbaarheid als een 'noodzakelijk iets om je te kunnen verbinden met andere mensen',  zei ze vorige week in een interview met de PZC. ,,Zeker met social media zijn we geneigd een masker op te zetten." 

Een eervolle vermelding had de jury voor Dirk Verbene. ,,Hij heeft laten zien dat hij zijn kunstenaarschap op een hoog plan plaatst, zowel in zijn werk als autonoom kunstenaar als in zijn werk in opdracht. Een mooi voorbeeld waarnaar een kunstenaar kan opklimmen." De andere genomineerden waren Sjors Driesen en Koen Fraijman.

Volledig scherm
Anne Nobels uit Vogelwaarde bij één van haar werken die tijdens de Kunstschouw in Renesse zijn te zien. © Esme Soesman
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement