Volledig scherm
Delta Warenhuis © Marieke Mandemaker

Kruidvat en Esprit naar
Delta Warenhuis Renesse

RENESSE - Drogisterij Kruidvat, modeketen Esprit, lederwaren en sieraden Beadle, mode en schoenen Shop at Sea en sport- en modezaak S-Goods  zijn de huurders  die zich vestigen in het Delta Warenhuis in Renesse. 

Zoals bekend, sluit het Delta Warenhuis 1 januari. De zaak houdt opheffingsuitverkoop en sluit af met de traditionele vuurwerkverkoop.  Delta Warenhuis had te kampen met teruglopende omzetten en zou flink moeten moderniseren om door te kunnen gaan. In juni hakte de familie Hoogerhuis de knoop door en besloot ermee te stoppen. 

Gerard Willems van adviesbureau en makelaardij Second Opinion in Zierikzee ging vervolgens op zoek naar huurders  voor  het 2100 meter grote winkelpand in het hart van Renesse.  Willems sprak met 25 kandidaten en kwam uiteindelijk tot zakendoen met genoemde vijf ondernemingen. 

Aanvankelijk was sprake van de Hema als hoofdhuurder, maar dat gaat niet door.  Volgens Hoogerhuis opent de Hema voorlopig geen nieuwe vestigingen meer in eigen land. De winkelketen wil nog alleen nog uitbreiden in Duitsland en België. 

In januari begint de verbouwing van Delta Warenhuis. Met de vijf zelfstandige winkeleenheden is het gehele pand benut. De opleveringsdatum is 28 maart. De officiële opening moet enkele weken voor Pinksteren plaatsvinden.

Ondernemers Peggy Terol en Wilco Hoogerhuis zijn blij dat het is gelukt om in deze moeilijke tijd leegstand te voorkomen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement