Simon Carmiggelt tijdens TV-opnamen op 23 februari 1973.
Volledig scherm
Simon Carmiggelt tijdens TV-opnamen op 23 februari 1973. © Nationaal Archief

Kronkels van Carmiggelt op de daktribunes van de caissons

OUWERKERK - De beroemde schrijver Simon Carmiggelt schreef jarenlang elke dag een kronkel. Hij schreef er ook tien over de Watersnoodramp. Die komen op vrijdag 24 juni tot leven op de daktribunes van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. 

 1. Onvermoeibaar beklimt íedereen de barricades voor zwembad Dol-fijn. Het bad viert z'n vijftigste verjaardag
  PREMIUM

  Onvermoei­baar beklimt íedereen de barricades voor zwembad Dol-fijn. Het bad viert z'n vijftigste verjaardag

  NIEUWERKERK - Ooit had de opa van Jo Gaanderse (93) er koeien staan, nu worden baantjes getrokken in de voormalige boerenschuur aan de Wethouder van Klinkenstraat in Nieuwerkerk. ,,Prachtig", vindt mevrouw Gaanderse de nieuwe bestemming die de koeienschuur meer dan een halve eeuw geleden kreeg. Ze is niet de enige die er zo over denkt. Steeds weer staat de bevolking pal voor het eigen zwembad Dol-fijn, dat zaterdag z'n 50-ste verjaardag vierde.
 2. Het is 1000-soortenweek in de Grevelingen: sommige zijn om te zoenen, andere zijn doodeng
  PREMIUM
  met video

  Het is 1000-soorten­week in de Grevelin­gen: sommige zijn om te zoenen, andere zijn doodeng

  Nog vier nachten slapen, dan gaat het los. Staatsbosbeheer houdt voor het eerst een 1000-soorten week in de Grevelingen. De bedoeling is vanaf maandag 20 juni zes dagen lang met z’n allen zoveel mogelijk verschillende dier- en plantsoorten in de Grevelingen waar te nemen en te registreren. Daarmee wordt de biodiversiteit van het grootste zoutwatermeer van West-Europa in kaart gebracht.