Robbert Lievense
Volledig scherm
PREMIUM
Robbert Lievense © Ernesta Verburg

Krijgen De Pul en Goemanszorg toch nog steun? Leefbaar Schouwen-Duiveland wil de coronapot opnieuw opentrekken

ZIERIKZEE - Er is een kans dat aanvragers die nu naast de boot vielen, dit jaar alsnog steun krijgen uit de coronapot voor cultuur. Leefbaar Schouwen-Duiveland (LSD) loopt daarvoor alle 30 aanvragen voor cultuursteun na. De partij wil een voorstel indienen om waar nodig extra geld uit te geven. En daar is haast bij geboden, zegt fractieleider Robbert Lievense.

 1. Eigenaren camping Duinrand weigeren te vertrekken; ‘Laat maar komen die dagvaarding, ik heb er zin in’
  PREMIUM

  Eigenaren camping Duinrand weigeren te vertrekken; ‘Laat maar komen die dagvaar­ding, ik heb er zin in’

  BURGH-HAAMSTEDE - De vaste gasten van Duinrand lopen zich warm voor een hete zomer. De eigenaren van de vaste huisjes en stacaravans op de camping in Burgh-Haamstede hebben de opzegging van hun gehuurde grond door recreatie-ondernemer Machiel Blom naast zich neergelegd. ,,Het wachten is nu op dagvaarding voor de rechtbank", zegt Jos van der Maarel. ,,Laat maar komen. Ik heb er zin in!”
 1. Kritiek op democratisch gehalte dorpsraad Renesse; ‘Als ze gesprekspartner willen blijven, moeten de statuten worden aangepast’
  PREMIUM

  Kritiek op democra­tisch gehalte dorpsraad Renesse; ‘Als ze gespreks­part­ner willen blijven, moeten de statuten worden aangepast’

  RENESSE - Praat de dorpsraad van Renesse nu wel of niet namens de meeste dorpelingen? Nee, zegt inwoner Margot van der Aart, want nieuwe leden worden zonder raadpleging van de bevolking aangesteld. Het democratisch gehalte van de dorpsraad is daarmee dubieus, valt D66-gemeenteraadslid Sandra Fontein haar bij. ,,Willen ze een serieuze gesprekspartner van de gemeente blijven, dan moeten ze zich wel aan het convenant houden.”
 1. Laatste schooldag examenleerlingen anders dan anders
  Play

  Laatste schooldag examenleer­lin­gen anders dan anders

 2. Geen gewonden, maar overal brokstukken bij botsing in Vlissingen
  Play

  Geen gewonden, maar overal brokstuk­ken bij botsing in Vlissingen