Volledig scherm
De Fjoertoer van vorig jaar bood veel visueel spektakel. © Marieke Mandemaker

Korte afstand vierde Fjoertoer Renesse volgeboekt

VIDEORENESSE - Tweeduizend wandelaars hebben zich inmiddels ingeschreven op de korte afstand (9 kilometer) van de Fjoertoer in Renesse. Daarmee zijn alle startbewijzen voor dat parcours van de lichtjeswandeling op 23 september verkocht.

Voor de 17-kilometerroute zijn via de site inschrijven.nl nog zo'n 250 tickets beschikbaar. De organisatie wil het totale deelnemersveld beperken tot 3500 wandelaars, benadrukt Bruno van der Hoek, om het voor iedereen aantrekkelijk te houden. Eén van de hoogtepunten van deze vierde editie wordt volgens Van der Hoek ongetwijfeld het onderhoudspad van het waterschap door de duinen bij Renesse.

,,Dat pad hebben we twee jaar jaar geleden al ontdekt. Het is niet openbaar, wij mogen er voor deze ene keer gebruik van maken. Dat wordt echt een unieke belevenis. Het ligt vrij vroeg in beide routes, dus kun je ook nog wel wat van de omgeving zelf zien. Bovendien ligt doorgaans op zaterdag de rede van Rotterdam vol schepen. Dat alleen al biedt een prachtig Fjoertoer-uitzicht."

Pendelbussen

Deelnemers kunnen 23 september vanaf 13 uur hun starterspakket ophalen tijdens de speciale Fjoertoermarkt op het watermeterplein in Renesse. Auto's kunnen parkeren op het transferium, waar vandaan pendelbussen de wandelaars naar het startpunt aan de Laone brengen. Het eerste blok lopers voor de 17 kilometer start om 20 uur. Een uur later gaat de eerste groep wandelaars voor de 9 kilometer onderweg.

Meer informatie: www.fjoertoer-renesse.nl

Een indruk van de Fjoertoer krijgen? Kijk deze video van de editie van 2016: