Volledig scherm
Beelden van een camera die aan de zoekende helikopter bevestigd zat. © Politieteam Oosterscheldebekken

Koperdief in Zierikzee gepakt door diensthond Ybbor

ZIERIKZEE - Een 41-jarige man is in de nacht van dinsdag op woensdag in de kraag gevat door een politiehond. De man had koper op het dak van een zorgpension los geknipt en had zich in de omgeving verstopt toen de politie ter plaatse kwam.

Om ongeveer 2.50 uur kreeg de politie er een melding binnen vanuit de Victoriakliniek aan de Koning Gustaafweg in Zierikzee. Er zou iemand op het dak lopen van het gebouw. De melder vond het verdacht omdat er eerder deze maand ook al koper van het dak was gestolen.

Afgeknipt koper

Agenten kwamen ter plaatse en gingen het dak op. Daar troffen ze stukken afgeknipt koper aan. Op het dak was echter geen verdachte te bekennen, dus zijn de agenten die in de buurt gaan zoeken. Een helikopter van de politie heeft gezocht. Ook werd diensthond Ybbor uit de auto gehaald om mee te zoeken in de omgeving. Al gauw trof de herder iemand aan in de bosjes. Het bleek een 41-jarige man te zijn waarvan nog niet bekend was waar hij vandaan kwam. Torentijd De man is overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar wordt hij vandaag verder gehoord over zijn betrokkenheid in deze zaak.

Volledig scherm
Politiehond Ybbor © Politieteam Oosterscheldebekken