Volledig scherm
Zo ziet het er dan ongeveer uit: een 'rommelroute', in dit geval in Ellewoutsdijk. © Johan Van Der Heijden

Koopjesroute van deur tot deur in Zierikzee

ZIERIKZEE - Een zolder of schuur vol met spullen, maar geen puf om er mee te gaan leuren op een rommelmarkt? Marike de Jonge biedt bewoners in de Zierikzeese wijk Poortambacht een prima alternatief:  een van deur tot deur koopjesroute.

In een dag tijd nadat ze op Facebook de belangstelling voor deelnemers aftastte, meldden zich dertig adressen uit de buurt. De Jonge kreeg ook aanmeldingen uit andere delen van Zierikzee, maar kiest er voor de route overzichtelijk te houden. ,,Als mensen in Malta of de binnenstad er ook oren naar hebben, moet iemand anders het daar maar organiseren. Ik beperk me echt tot Poortambacht, dan hou je het ook een beetje bij elkaar. De meeste adressen die ik tot nu toe binnen heb gekregen, zitten in de Scheldestraat en omgeving. Wel in meerdere straten al dus. Op zich is dat goed aan te lopen. En anders pak je toch gewoon de fiets. Dat kan altijd."

Het idee is even simpel als effectief. Wijkgenoten die overtollige spulletjes hebben, kunnen die in hun tuin, schuur of garage te koop aanbieden. De Jonge stelt uit de aangemelde adressen een route samen, zodat voor potentiële klanten duidelijk is waar de koopjes staan uitgestald. Daarvoor is een aparte Facebookgroep aangemaakt. De opbrengst is voor eigen portemonnee van de verkoper.

Onder meer in Goes en omgeving is deze formule een beproefd succes en wint de rommelroute in sneltreinvaart aan populariteit.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via de Facebookgroep, door een mail te sturen naar marikedjong@zeelandnet.nl of langs te gaan bij de Kabbelaarsbank 57 in Zierikzee.

Meer over dit initiatief woensdag in de PZC.