Volledig scherm
Lianne Holty-van der Wekken en Herman Holty. © Ernesta Verburg

Koninklijke onderscheidingen voor Lianne en Herman Holty

ZIERIKZEE - Lianne Holty-van der Wekken en haar man Herman Holty zijn donderdag onderscheiden tot respectievelijk Ridder en Lid in de Orde van Oranje-Naussau. De bijhorende versierselen werden tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis in Zierikzee opgespeld en overhandigd door burgemeester Gerard Rabelink.

Lianne Holty vervulde jarenlang diverse bestuursfuncties binnen de gezondheidszorg. Daarnaast is ze nauw betrokken bij het hospice Kaaskenshuis in Zierikzee. Ook was ze diverse jaren bestuurslid van de openbare basisonderwijskoepel Obase en verleent ze samen met haar man zorg aan anderen.

Herman Holty ontving de koninklijke onderscheiding voor zijn bestuursfuncties op uiteenlopend gebied. Namens de Lionsclub Schouwen-Duiveland sleept hij fondsen binnen, waarmee diverse maatschappelijke doelen in de regio kunnen worden geholpen. Hij leende zijn kennis en ervaring aan diverse ondernemersverenigingen, was onder meer ook lid van de Raad van Toezicht bij Allévo en penningmeester van de voormalige Stichting Historische Spelen Zierikzee.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement