Volledig scherm
Lianne Holty-van der Wekken en Herman Holty. © Ernesta Verburg

Koninklijke onderscheidingen voor Lianne en Herman Holty

ZIERIKZEE - Lianne Holty-van der Wekken en haar man Herman Holty zijn donderdag onderscheiden tot respectievelijk Ridder en Lid in de Orde van Oranje-Naussau. De bijhorende versierselen werden tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis in Zierikzee opgespeld en overhandigd door burgemeester Gerard Rabelink.

Lianne Holty vervulde jarenlang diverse bestuursfuncties binnen de gezondheidszorg. Daarnaast is ze nauw betrokken bij het hospice Kaaskenshuis in Zierikzee. Ook was ze diverse jaren bestuurslid van de openbare basisonderwijskoepel Obase en verleent ze samen met haar man zorg aan anderen.

Herman Holty ontving de koninklijke onderscheiding voor zijn bestuursfuncties op uiteenlopend gebied. Namens de Lionsclub Schouwen-Duiveland sleept hij fondsen binnen, waarmee diverse maatschappelijke doelen in de regio kunnen worden geholpen. Hij leende zijn kennis en ervaring aan diverse ondernemersverenigingen, was onder meer ook lid van de Raad van Toezicht bij Allévo en penningmeester van de voormalige Stichting Historische Spelen Zierikzee.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Debora (24) werkt in vluchtelingenkamp op Lesbos: ,,Hoe zeg je liefdevol ‘nee’ als alles in je schreeuwt dat je deze mensen moet helpen?”
    PREMIUM

    Debora (24) werkt in vluchtelin­gen­kamp op Lesbos: ,,Hoe zeg je liefdevol ‘nee’ als alles in je schreeuwt dat je deze mensen moet helpen?”

    BRUINISSE - Een moeder met een pasgeboren baby en een kindje van amper één jaar smeekt om een droog, warm plekje in het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos. Maar alles wat Debora Molenaar haar op dat moment kan bieden, is een modderig tentje aan de rand. Het is de dagelijkse praktijk voor de 24-jarige hulpverlener uit Bruinisse. Voor de feestdagen is ze even terug op het thuishonk. Om emotioneel bij te tanken.