Cees van Liere (l) overhandigde het eerste exemplaar van het nieuwe boek Bloedwijn van Dick Doeswijk (m) een Kees Buth, één van de top-vrijwilligers van museumboerderij Goemanszorg in Dreischor.
Volledig scherm
PREMIUM
Cees van Liere (l) overhandigde het eerste exemplaar van het nieuwe boek Bloedwijn van Dick Doeswijk (m) een Kees Buth, één van de top-vrijwilligers van museumboerderij Goemanszorg in Dreischor. © Katja van Noort

Koningin Amalia bezoekt Bruinisse, het nieuwe centrum van de gemeente van Schouwen tot Tholen; ‘Een boek vol bekende ankerpunten’

DREISCHOR - Willem-Alexander is afgetreden en Amalia koningin van Nederland. Schouwen-Duiveland en Tholen zijn samengevoegd tot één gemeente, met het centraal gelegen Bruinisse als nieuw, bruisend centrum en Cees van Dieren als waarnemend burgemeester. Covid heeft de wereldeconomie compleet veranderd wanneer zelfbenoemd hobbyschrijver Dick Doeswijk zijn criminele hoofdrolspeler Evert Berman na tien jaar gevangenschap terug laat keren in de regio. Zijn derde boek Bloedwijn in de reeks werd zaterdag gepresenteerd.

  1. Huizen op Schouwen-Duiveland ontruimd en gesloten: ‘Is er sprake van drugs, dan kennen we geen pardon’
    PREMIUM

    Huizen op Schou­wen-Duiveland ontruimd en gesloten: ‘Is er sprake van drugs, dan kennen we geen pardon’

    ZIERIKZEE - Burgemeester Jack van der Hoek sluit een huurhuis aan de Plevierstraat in Zierikzee voor drie maanden af in verband met mogelijke drugshandel. Volgens wooncoach Gérard van Wanrooij is het de eerste keer dat de gemeente deze maatregel toepast op een woning van Zeeuwland. ,,Om de loop naar dat adres er uit te houden en als duidelijk signaal dat dit niet wordt getolereerd.”