Volledig scherm
Koning Willem-Alexander. © ANP

Koning komt 15 mei naar Zeeland voor opening Windpark Krammer

BRUINISSE - Koning Willem-Alexander opent woensdag 15 mei Windpark Krammer op de Krammersluizen tussen Schouwen-Duiveland en Tholen.

De koning was in oktober vorig jaar met koningin Máxima voor het laatst in Zeeland. Toen brachten zij een bezoek aan Renesse, Kerkwerve, Bruinisse, Sint-Philipsland, Sint-Annaland en Tholen. De koningin is er nu niet bij.

De officiële opening op 15 mei is alleen voor genodigden. Het vormt de aftrap van een vierdaags evenement waarbij activiteiten worden gehouden voor alle betrokkenen bij het windpark. Zo zijn er een hardloopevenement en een muziekfestival aan verbonden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Oude privileges van Zierikzee ontcijferd; Meer dan 850 documenten geven indruk van glorie en macht
  PREMIUM

  Oude privileges van Zierikzee ontcijferd; Meer dan 850 documenten geven indruk van glorie en macht

  ZIERIKZEE - Het historisch waardevolle archief van Zierikzee heeft weer een geheim prijsgegeven. Alle privileges die de stad in de periode 1275 tot 1807 kreeg van keizers, hertogen en graven zijn in een leesbaar handschrift overgeschreven. Het gaat om meer dan 850 stukken, veelal op perkament en voorzien van de meest prachtige zegels. ,,Kunststukjes op zich”, zegt gemeentearchivaris Ineke van den Broek.
 2. Voorkom brand door zonnepanelen: haal een erkend installateur in huis
  PREMIUM

  Voorkom brand door zonnepane­len: haal een erkend installa­teur in huis

  ZIERIKZEE - Na een aantal branden op met zonnepanelen gevulde bedrijfsdaken in 2018 schroeft een toenemend aantal verzekeraars de premies omhoog. Installatie van zonnepanelen dreigt voor bedrijven zo onrendabel te worden. De Saman Groep uit Zierikzee adviseert bedrijven een erkend installateur in de arm te nemen. ,,Sommige installateurs hebben onvoldoende kennis in huis”, zegt algemeen directeur Daniël Lodders van de Saman Groep.