Volledig scherm
Anne Mart Mastenbroek staat hele dagen te collecteren. © Marieke Mandemaker

Knuffelcollectant weggestuurd bij Albert Heijn in Burgh-Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE - Anne Mart Mastenbroek, de man die zijn dagen slijt als collectant voor goede doelen, is woensdagmiddag weggestuurd bij de Albert Heijn in Burgh-Haamstede. Hij mag niet meer met zijn collectebus op het terrein van de nieuwe winkel staan.

Mastenbroek snapt er helemaal niks van. ,,Eerst stond ik bij de nieuwe ingang. Dat mocht niet. Nadat ik even thuis was wezen eten, ging ik bij de uitgang staan. En dat mocht ook al niet. Ik sta toch niemand in de weg?”

De collectant, die op Schouwen-Duiveland records verbreekt als collectant voor goede doelen en daar zijn huidige leven aan wijdt, kreeg te horen dat sommige mensen zich storen aan zijn aanwezigheid. ,,Dat heb ik nou nog nooit gehoord. Vorige week hebben mensen nog 1200 euro in mijn bus gestopt voor de plaatselijke Oranjevereniging.”

Regels

De eigenaar van de Albert Heijn in Burgh-Haamstede, Roberto van Veldhuizen, houdt het erop dat hij de regels wat strenger wil handhaven. ,,Tot dusver hebben we daar niet adequaat met hem over gesproken. Maar nu de nieuwe winkel open is, doen we dat wel. Hoe vervelend ook voor meneer Mastenbroek.”

Het terrein van de Albert Heijn is voor klanten, stelt Van Veldhuizen, en niet voor collectanten. ,,Ik wil niet dat we straks honderd collectanten binnen hebben staan. Overdreven? Nee hoor. Ik zou het je op een briefje willen geven, wat wij allemaal voor aanvragen krijgen.”

Mastenbroek heeft een nieuwe plek toegewezen gekregen, op het plein voor de fietsenwinkel. Ook al komt daar, zoals hij zelf voorspelt, niemand. Maar hij doet het toch. Zelfs al regent het pijpenstelen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement